Brutalno iskreni Mourinho: "Neke svoje igrače ne volim, ali moram ih trpjeti" | Jabuka.tv

Brutalno iskreni Mourinho: “Neke svoje igrače ne volim, ali moram ih trpjeti”

Jose Mourinho svoju je trenersku genijalnost već odavno dokazao, ali u isto je vrijeme dokazao i to kako baš nema takta. Portugalac je bolno izravan, ako mu nešto ili netko nije po volji on će to javno i reći. Bez previše kajanja.

Manchester United ovu će sezonu u engleskom prvenstvu završiti vrlo vjerojatno na drugom mjestu, ‘crveni vragovi’ u ovom trenutku za novim prvakom – mrskim gradskim rivalom Manchester Cityjem – zaostaju nevjerojatnih 20 bodova! A to posebno boli trenera Uniteda Josea Mourinha, ne toliko jer ga je pretekao City kao City, već jer momčad ‘građana’ vodi Pep Guardiola. O njihovom ‘ratu’ ne treba previše pričati…

No, neke od razloga ovosezonskog neuspjeha Mourinho je odlučio podijeliti s predstavnicima medija, naravno napravio je to planski jer namjerava doslovno počistiti svlačionicu i za sljedeću sezonu graditi novu momčad. Njegove riječi ipak neće dobro ‘sjesti’ igračima, neki će se vjerojatno i prepoznati u opisu.

Jednostavno nam nedostaje kvalitete kako bismo bili konkurentniji u Ligi prvaka te Premier ligi, započeo je Mourinho te u svom stilu ‘pojasnio’:

Vjerujem da su neki igrači sposobniji za takav napredak, dok za druge nažalost nisam siguran. No, to je normalno, poznajem igrače jer godinama radim s njima i svjestan sam tko može pružiti više, a tko manje.

Bio je to onaj ‘fini’ i pristojni dio razgovora, jer Mourinho je nakon toga odlučio ‘otvoriti dušu’, piše Tportal.hr.

Da budem precizan, to znači da postoje igrači za koje sam siguran da će uspjeti, pored njih su igrači u koje stvarno vjerujem, a ostatak čine oni igrači za koje ne vjerujem da mogu odgovoriti na postavljenje zadatke, kategorizirao je Portugalac svlačionicu Uniteda bez da je spominjao konkretna imena te pomalo razočarano dodao:

Međutim, to ne znači da ćemo ih prodati jer je nemoguće sastaviti savršenu momčad. Budući da to nije moguće, morate raditi i s igračima koje ne volite. Da, to su igrači za koje nisam uvjeren da mogu držati korak s najboljima u momčadi! Nije to samo moje mišljenje, pitajte i druge trenere, i oni su u sličnoj situaciji…

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: