Broj zahtjeva za azilom najveći od migrantske krize

Broj zahtjeva za azil u Europskoj uniji skočio je za 18 posto na 1,14 milijuna u 2023. godini, što je najviši nivo od migrantske krize 2015-2016. godine, pokazali su u srijedu podaci Agencije Europske unije za azil (EUAA).

Novi podaci će vjerojatno potaknuti već užarenu debatu o migracijama i krajnje desničarskim sentimentima uoči niza lokalnih i nacionalnih izbora širom kontinenta, kao i izbora za Europski parlament u lipnju.

Prema podacima EUAA, Sirijci i Afganistanci su i dalje najveće grupe aplikanata. U novom trendu, turski državljani su činili treću najveću grupu aplikanata, podnijevši 82 posto više zahtjeva nego prethodne godine.

Broj Palestinaca koji su podnijeli zahtjev za azil popeo se na rekordnih 11.600 nakon rata između Izraela i Hamasa, navodi se u izvještaju, napominjući da je teško ispravno registrirati njihov broj s obzirom da većina zemalja članica EU ne priznaje Palestinu kao državu.

(Fena | Foto: Pixsell)

3 komentara

  • Kod njih stvari funkcioniraju ovako:
   – bjeze na zapad jer navodno moraju radi opasnosti, bolesnih vjerskih zakona, manjka prava itd.
   – zapadnjacki nacin zivota i ljude mrze ali ce neko vrijeme od tome sutjeti i praviti se da je sve ok
   – nakon sto ih se skupi dovoljno na jednom mjestu onda pocinju ignorirati zakone drzave koja ih je primila, pocinju uvoditi serijatske zakone od kojih su navodno pobjegli, zenama oduzmu sva prava i svedu ih na objekte kakvi su u njihovim vukojebinama, pretvore citave cetvrti u geto u koje cak niti policija ne smije uci bez teskog naoruzanja, bave se samo kriminalom i zive od toga i socijalne pomoci
   Nazalost, zapadni svijet je toliko zaslijepljen nekim laznim moralom i potrebom pomoci ugrozenima da ne vide da se zapravo radi o okupaciji. Iako to ne zele priznati, neke drzave poput svedske su vec pale. Istocnjackog olosa ce biti sve vise a nativnih svedjana je sve manje. Za 10-20 godina ce biti manjina u vlastitoj drzavi

 • naravno, i ja se slažem bit će manjina u vlastitoj državi ali je zato tu Putin da razdrma i ove na sjeveru i na jugu a ovi takozvani migranti bižat će iz Europe ko da su na reliju..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.