Broćeti smeta grb Herceg-Bosne: Skinite ga ili će ulice nositi ime cara Lazara

Zastava Herceg Bosne ispred županije zapadnohercegovačke
Službeni naziv Hercegbosanska županija koji je neustavan i šahovnica kao grb ove županije vrijeđaju srpski konstitutivni narod, zbog čega će Klub Srba u Skupštini HBŽ na prvoj sljedećoj sjednici kluba pokrenuti pitanje službenog korištenja neustavnih obilježja i naziva imena u županiji, rekao je izaslanik iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta.

Ustavni sud je proglasio neustavnim naziv županije i obilježja, ali, nažalost, i dan danas se koristi “Hercegbosanska županija” kao službeni naziv i šahovnica kao grb županije. To ne da ne prikazuje prisustvo ostala dva konstitutivna naroda, nego nas i vrijeđa, istaknuo je Broćeta za Srnu.

Naveo je kako je ovo ”samo jedan primjer, a ima ih niz, gdje dominantni hrvatski narod ne uvažava postojanje druga dva naroda, pogotovo srpskog koji je većina u tri od šest općina ove županije”.

Broćeta je istaknuo kako će uslijediti borba za srpska ustavna prava.

To ne smijemo niti ćemo prepustiti da tek tako ide, slijedi nam prava borba za naša ustavna prava, jer samo tako možemo očuvati srpski identitet na ovim prostorima ili ćemo, u protivnom, vremenom iščeznuti s ovih prostora. Ne smijemo dopustiti da naši budući naraštaji zaborave pretke koji su, nažalost, kroz stoljeća vodili sličnu borbu za opstanak i dostojanstvo našeg naroda na ovim prostorima, rekao je Broćeta.

Najavio je kako je u planu da bude upućen zahtjev lokalnim zajednicama unutar Hercegbosanske županije da dostave imena naziva ulica, a gdje god primijete da naziv vrijeđa srpski narod – tražit će preimenovanje.

Ako nas ne ispoštuju, u općinama gdje imamo vlast ulice će nositi nazive Svetog Save, Karađorđa, Miloša Obilića, cara Lazara i slično, poručio je Broćeta.

(www.jabuka.tv)

21 komentar

 • Ostavih komentar maloprije na Knezovićevo zazivanje Dodika. Dakle ovaj Broćeta je iz SNSD-a. Nakon Dodikove izjave da nas je sve trebalo pobiti na Bleiburgu i poslije Bleiburga, koja je ostala gotovo neprimijećena sada bi skidali hrvatski grb jer ih vrijeđa. I mi pobijedili u ratu. ahaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . Ajmo cviće na Tuđmanov grob koji je potpisao ukidanje Herceg -Bosne. TRkom.

 • Grb i ime nediraj kretenu a meci ulice i sa imenom svog cace ako oces pa nek se i on vrti ko i vasi carevi kad budu u ercegbosni blento.

 • Da smo mi bili kao Srbi ili Muslimani oni bi sad bili u Banja Luci ili još dalje. Naši ljudi ne mogu ni da se vrate u svoje kuće a oni (Srbi) bi opet svugdje vladali.

  • Srbi su razorili Hrvatsku na način da su osnovali srednjovijekovnu Bosnu. onda su potom dolazili drugi ugnjetavači. Srbi, Turci, komunisti, Mađari, itd., sve je to od vraga. Hrvatske nema. a dobiše je ti dobri Hrvati bez krvi.

  • Imamo pičke što nas vode. Mekušci ni jedan put nisam vidio da je udario šakom o sto i odbrusio muslimanima ili Srbima. Samo podvije repinu. Naši su oslobodili i Glamoč Drvari Mrkonjić neka mole boga što im je dopušteno da se vrate sada bi ulice caricaMilica itd itd

 • Zaboli njega što je neko branio stijeg koji ovi četnici napadaju. Ovi što vedre i oblače danas iz HDZ-a niti su vidjeli rata niti ih briga izašto osim za fotelja i gdje će svoje ugurat. Što se njih tiče mogu kokardu nosit, ta nisu se ćirilicom potpisivali džabe.

 • Neće nas, ni jedne ni druge ni treće otjerati ni nazivi županija nu grbovi nego tri srbina: Dragan Čović, Miorad Dodik i Bakir Živković.

 • Srbende su uvik bili kukavice i kukavelj na bojnom polju.Više vridi jedna hrvatska brigada nego jedna njihova divizija.Dobri su samo za klanje djece, starca i žena ,naravno nenaoružanih.Trebali ste dobiti po pički 95 sve do Drine ali eto imali smo jadne i popustljive nazovi političare pa su vam spašavali takozvanu republiku šumsku u tren- utku kad su je hrvatski bojovnici pišali uzduž i poprijeko.Samo se vi kurčite, beogradski pašaluk čeka.

 • Pokoj duši onomu koji je preminuo na današnji dan prije 21 godinu.
  Lijepo ih je prozreo i nasamario. Otvorio im je prolaz i omogućio traktorijadu.
  Divno da su otišli odakle su se planski i naselili u hrvatske zemlje.
  Da to nije napravio i u nas bi bilo litija po hrvatskim gradovima i pok.Amfilohije bi su-određivao premijere i predsjednike.
  Oni današnji mekušci, popuzani i beskičmenjaci ne mogu se suprotstaviti razredu djece koji se pobuni, a bizantskim lukavcima i smionim bezobraznicima samo ispunjaju želje.

 • Ovi Srbi katastrofa ,Herceg Bosna je jedina bila prava entiteski uspostavljena jedinica Hrvata. D a je ostala postojat još, ne bi Srbi i Muslimani od Hrvata radili budale i vukle nas za nos 20 i nešto godina

 • neka nam vrate Bosnu nazad. oni i muslimani. jos imaju i rijec. ide njemu hrvatski u ime kralja Tomislava. kako je jedino i ispravno. pa nek on laprda koliko oce. sramota.

 • Nipošto popustiti Srbima!
  Naziv Hercegbosanska županija ostaje trajno.
  Štoviše, imamo razlog više osnovati treći hrvatski entitet HRVATSKU REPUBLIKU i u pogodno vrijeme uključimo ju u sastav države HRVATSKE!
  Odgovor Broćeti i njemu sličnima je da tražimo uklanjanje imena manjeg BiH entiteta Republika Srpska (miče se naziv Srpska ili se umjesto toga u njen naziv umeće ono Hrvatska)!
  Kraj priče!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.