Brnabić: Vi ste etnički očistili Hrvatsku

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, gostovala je u emisiji Hit tvit na srpskoj televiziji Pink.

Među ostalim, govorila je i o optužnici koju je Srbija poslije 27 godina podigla protiv pilota iz Oluje.

Rekla je da misli da je to prvo trebao učiniti netko drugi, “prvenstveno Hrvatska, a onda i BiH”.

Pravda mora biti dostižna, posebno u ovakvim slučajevima. Ovo je, s ljudske strane, užasan zločin na više nivoa. To su bile uglavnom obitelji, žene s djecom, stariji ljudi, koji su otjerani, koji su pobjegli iz Hrvatske u tom etničkom čišćenju. Oni su već fizički napustili teritorij Hrvatske i netko je bio takav zločinac, takav monstrum i toliko zadojen mržnjom prema tim ljudima samo zato što su Srbi, da je poslao avione, MiG-ove na njih. Na izbjegličku kolonu koja je već napustila Hrvatsku. I granatirao ih da pobije te ljude, žene, djecu i starce, rekla je Brnabić, prenose srpski mediji.

Na pitanje da prokomentira izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da će hrvatska vlada iskoristiti sve mehanizme da zaštiti hrvatske pilote i dostojanstvo Domovinskog rata i poslati jasnu poruku o tome što su temeljne vrijednosti na kojima je sazdana suvremena i slobodna Republika Hrvatska, i je li u toj političkoj hrvatskoj psihologiji “ovaj Domovinski rat ima status koji isključuje prikazivanje bilo kakvih neugodnih činjenica”, Brnabić je rekla da je to potpuno u skladu s “dostojanstvom tog Domovinskog rata”.

Vi ste etnički očistili Hrvatsku, ne postoji etnički čišća država na teritoriju Europe od Hrvatske. Vi ste istjerali sve te ljude pa onda kažete – nisu morali bježati. Vidjeli smo kako nisu morali bježati budući da su oni koji su ostali uglavnom pobijeni, naglasila je Brnabić.

Rekla je i da je “odgovor hrvatskog državnog rukovodstva na to da će, zauzvrat, optužiti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića”.

Smatra da je “posebno odvratno što hrvatski predsjednik Zoran Milanović kaže da su se dogovorili da ne podižu optužnicu protiv Vučića”.

Pa sada valjda mogu promijeniti mišljenje, a zapravo ne postoji nešto oko čega bi podigli optužnicu, rekla je Brnabić, prenosi N1, i podsjetila da su prije tri mjeseca, usred izborne kampanje, “našli svjedoka koji je optužio Vučića da je tukao zarobljenike u Petrinji”.

Vučić nikad nije bio u Petrinji, rekla je Brnabić i dodala: Ali je zanimljivo da uvijek targetiraju Vučića kada se trebaju obračunati sa Srbijom, što govori o tome kako njega percipiraju kao stup stabilnosti Srbije.

(www.jabuka.tv)

21 komentar

 • Ružna i odvratna lažljivica.Sami su otišli jer nisu htjeli da žive u Hrvatskoj.Šta ste radili u Vukovaru i Srebrenici,izrodi u ljudskom obliku!

 • nemamo mi Hrvati nikoga da odgovori srpskoj strani.
  >Što je sve bilo prije Oluje pa ta Vojska koja je 1995 gidine biježala iz Hrvatdke i gonila svoje civile i gazila, ta ista Vojska je 1992 godine došla iz Hrvatske u bosamsku Posavinu i od Doboja sve do Brčkog porušila,pobila rastjerala sve što je hrvatski disalo.
  Oluja je bila samo dio revanchieren za zlodjela koja je srpska strsna napravila Hrvatima.

 • Samo nagazi Brnabićka, kad su se pustili ko jadovi najveći. Glupi narod drugačije ni ne može progledat. Učas će srbin gazit sve što stigne. Žali Bože mladih života i muke i žrtve nevinih i sirotinje naravno

 • Srpski političari u odnosu na hrvatske su katastrofa. Kad se pogleda sve sami jad do jada od Vučića ove muškare Brnabić pa sve do Vulina. Hrvatski bar na ljude liče i nemaju pretenzije za tuđim.
  Ko o čemu srbi samo o oružju i ratu a borci nikakvi svaki rat izgube. Majstori za bježanje. I oni kao i Rusi okupatori.

 • Srbi protjerali milijun Hrvata iz Hrvatske, 150 tisuća iz Vojvodine, 200 tisuća oko Banja Luke Vukovar sravnili ss zemljo, Zadarsko zaleđe, Dubrovnik, gađali Zagreb htjeli ubiti Tuđmana. I gam.d se usudi spominjati etničko čišćenje. Srbi su opljačkali Hrvate i na našim traktorima otišli za Srbiju jer su većinom bili krivi za 4 godine terora nad Hrvatima. U BiH pobili i protjerali 200 tisuća Hrvata iz banjalučkog područja, 79 tisuća iz Posavine, ubili 8000 Muslimana u Srebrenici, zločin i krvavi noževi srpski na svakom koraku bivše države i sad se ovi gov..ri javljaju. Ljudi spremite se, ne govore oni uzalud, sigurno opet spremaju rat samo im treba povod. Zato su napravili mit od Jasenovca a u stvari u Jasenovcu je ubijena hrvatska vojska. Zanimljivo i u drugom svjetskom i u domovinskom ista područja srbi napadaju i pokušavaju je presjeći na pola. Hrvateki glupi a i Muslimani spavaju dok Vučić kuje planove sa Rusima.

 • Vaši tenkovi su gazili vaše civile kako bi što prije pobjegli. Ne bi me čudilo da su vas i avionima granatirali. Ovdje nije problem u Srbiji nego u glupim Hrvatima što im stalno popuštaju i daju veća prava nego bilo kojoj manjini koja je branila Hrvatsku. Hrvati su najgluplji narod jer ne bi dopustili da vas toliko puta ujede ista srpska zmija

 • Mislim da se njoj svida mehka Plenkijova guza. Bice tu nesto. A Pupovac to moze pogurati, pomoci. Mozda se ipak tu ljubav neka rodi. Ako ga Junker moze pljeskati po guzi zasto ne moze ova- aj.!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.