Britanski vojnici doputovali u Sarajevo zbog vježbe “Brzi odgovor 2018”

Vojni kontingent iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji će sudjelovati u EUFOR-ovoj vježbi “Brzi odgovor 2018.” stigao je u Sarajevo.

Vježbom “Brzi odgovor 2018” uvježbavat će se sposobnost EUFOR-a da pozove svoje pričuvne snage kao pojačanje i za pružanje potpore domaćim vlastima, tijelima za provedbu zakona i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, pri održavanju sigurnog i stabilnog ozračja, priopćeno je iz EUFOR-a.

U toj međunarodnoj vježbi sudjeluju Višenacionalna bojna EUFOR-a, elementi pričuvnih snaga iz Austrije, Bugarske, Italije, Rumunjske i Ujedinjenog Kraljevstva, kao i Taktička pričuvna bojna iz sastava NATO snaga na Kosovu, koja dolazi s Kosova da bi podržala tu vježbu.

Vježba će se održati na teritoriju Federacije, Republike Srpske i Brčko Distrikta u jednakoj mjeri.

Te pričuvne snage će također iskoristiti prigodu kako bi nakon vježbe sudjelovale u aktivnostima kombinirane obuke s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Vojnici koji u petak stižu su iz Satnije C (Čarli) 3. bojne Padobranskog pukovnije, poznatiji po imenu “The Paras” (padobranci).

Ovih dana njihova oprema stiže na Međunarodni aerodrom Sarajevo zrakoplovom “Antonov 124”, jednim od najvećih transportnih zrakoplova na svijetu. On doprema veći broj vozila Land Rover, nekoliko velikih kamiona i ostalu opremu koja će ovim vojnicima biti potrebita tijekom vježbe.

EUFOR je jako zahvalan svojim prijateljima na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na ovoj suradnji s obzirom da primaju ovaj zrakoplov u ovom razdoblju u kojem imaju mnogo posla. Njihov profesionalizam i posvećenost značajan su doprinos uspjehu ove vježbe, priopćeno je iz EUFOR-a.

(Fena)


4 komentara

  • Svi se sjecamo 2001 god. I upada SFR- ovih transportera u Hercegovacku banku. Demokracija na nivou. Trasla se gora rodio se mis. Tko je odgovarao za tu blamazu i je li to bila demokratska gesta MZ- ce. Znamo tko je i kako tada formirao vlast bez volje vecinskog birackog tjela. Te posljedice toga vremena se osjete i danas…Zato je ovo cudan takming dolaska i vjezbe Britanskih vojnika… U ovoj nesretnoj BiH- ni se nikada nista slucajno ne dogada. Barem nam vrijeme i dogadaji iza nas tako govore…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.