MFF: Zbog ogromnog zanimanja publike ”Sestre” će se prikazati još jednom

Zbog velikog zanimanja publike, kako su naglasili organizatori Mediteran Film Festivala, u subotu 25. kolovoza u 16 sati u dvorani kina Borak u Širokom Brijegu, ponovno će bit prikazan dokumentarni film ‘Sestre’, redatelja Zdenka Jurilja.

Film je to koji je otvorio 19. izdanje festivala te, uz projekcije na otvorenom kinu u središtu grada i dvorani kina Borak, nije bilo dovoljno mjesta za sve one koji su htjeli vidjeti i ponovno “oživjeti” priču sestara Šime i Draženke Čuljak.

U programu domaćih autora uz “Sestre”,ističe se i film “Putevi duhana”, redatelja i snimatelja Mirka Pivčevića koji će na otvorenom kinu bit prikazan u petak 24. kolovoza u 21 sat.

Treći dan festivala obilježit će program MFF fora u kojem će bit prikazana magična avanturistička komedija “Coco i velika tajna”. Komedija koja je oborila sve rekorde gledanosti u Meksiku otkriva nam nevjerojatnu i fantastičnu Zemlju mrtvih, slaveći naše obitelji i tradiciju koja nadilazi vrijeme, kao i način na koji nas ona oblikuje, povezuje i usmjerava da slijedimo svoje snove.

Sestre Čuljak za Jabuka.tv nakon prikazivanja filma: “Samo nas je vjera spasila!”

Program u konkurenciji kreće od 17 sati gdje će bit prikazani dokumentarci iz Izraela, “Nevjerojatni dućan” redatelja Tomera Lahmya, Alona Markovitza i Avnera Azulaya te “Njenim stopama” pod režijom Rana Abu Fraiha.

Od 19 sati na programu je “90 sekundi u Sjevernoj Koreji” Ranka Paukovića, i “Druga strana svega” Mile Turajlić. Konkurencija u 21 sat donosi egipatski film “Egzil” Medhata Mageda i španjolsko “Ispucavanje” Felixa Colomera.

U 23 sata gledamo “La rambla te noći”, španjolskih redatelja Isaaca R. Folgarolasa i Tànit Fernández te “Prije nego moja stopala dodirnu tlo”, izraelske redateljice Daphni Leef.

Na otvorenom kinu, treću večer festivala u 22 sata, zatvorit će igrana komedija Nevia Marasovića “Comis Sans”.

U konkurenciji MFF, koji će trajat do 25. kolovoza, deset dugometražnih dokumentaraca bori za nagradu MFF Projektor ”Grand Prix – Jack Daniel’s” a deset kratkometražnih dokumentarnih filmova se natječe za MFF Projektor ”Best Short”.

Najbolji film birat će i publika online glasovanjem a taj film čeka nagrada MFF projektor ”AudienceAward.

Generalni pokrovitelj Mediteran Film Festivala je HT Eronet, a festival su podržali i američko Veleposlanstvo u BiH te Ured specijalnog predstavnika EU u BiH.

Više informacija o 19. Izdanju Mediteran Film Festivala potražite na web stranicama festivala te na Instagram  i Facebook profilima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.