Briga za zdravlje u BiH: Nije imao novca pa mu dali lijekove isteklog roka

Fahir Burejić, 55-godišnjak iz Maglaja zaposlen je i vodi se kao razvojačeni branitelj na maglajaskom zavodu za zapošljavanje. Osvruno se na nehuman odnos vlasti prema njemu i njegovim kolegama borcima Armije BiH.

Izvinjavam se ljudima koji su glasali za ovu vlast u Maglaju. Izvinjavam se i onima koji nisu glasali za ovu vlast ali ja moram u štrajk. Moram zbog sebe ali i zbog drugih ljudi kako nikad nitko u Maglaju ne bi doživio ono što sam ja doživio, započeo je svoj osvrt na Facebooku Burejić, ogorčen odnosom institucija prema njemu.

Status demobiliziranog borca sam stekao braneći ovaj grad kao pripadnik Armije BiH. A kako se ovaj grad odnosno kako se njegova trenutna vlast odnosi prema svojim braniteljima u najmanju ruku može se kazati da je nehuman i nečovječan, nastavlja Burejić.

Nije dobio jednokratnu pomoć od općine Maglaj

Naime o čemu se radi. U travnju protekle godine prvi puta u životu u ovu općinu nadajem zahtjev za jednokratnu pomoć. Ne znam iz kojih razloga ne dobivam tu pomoć iako je to moje prvo obraćanje ovoj općini. Desetog svibnja završavam u Tešnju u bolnici i tamo ostajem tri mjeseca. Nakon tri mjeseca, izlazim iz bolnice i obzirom da za moju bolest šest mjeseci moraš piti tablete, ja prepušten sam sebi i bez novaca za lijekove prisiljen sam da prihvatim ponudu Doma zdravlja u Maglaju da mi oni daju i da pijem tablete isteklog roka, opisao je kronologiju događaja.

Ne imajući drugog izlaza odlazim u Dom zdravlja i svojom rukom potpisujem da na svoju odgovornost pijem te tablete isteklog roka. Zbog svega navedenog odlučio sam da stupim u štrajk ispred općine Maglaj, napisao je Burejić u svom ogorčenom statusu na Facebooku.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.