Branitelji prosvjedovali ispred sjedišta HDZ-a BiH

Bivši pripadnici HVO-a, članovi udruge “Zaboravljeni branitelji”, prosvjedovali su u ponedjeljak ispred Središnjice HDZ-a BiH u Mostaru jer im vlasti u Federaciji BiH nisu udovoljili zahtjevu o sazivanju posebne sjednice parlamenta na kojoj bi se razmatralo uvođenje posebnog braniteljskog dodatka.

“HDZ BiH nije ispoštovao svoje potpisane zaključke, a mi nikad nismo tražili neka nerealna obećanja, već samo da oni kao dio vlasti iniciraju sjednicu, a to mogu i trebaju”, rekao je predsjednik udruženja zaboravljenih branitelja Federacije BiH Vlado Marušić.

Pri tome je pojasnio kako je na ranijem sastanku s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem usuglašeno održavanje tematske sjednice oba doma Parlamenta Federacije BiH o uvođenju braniteljskog dodatka.

Marušić je dodao kako žele ukazati na HDZ-ovo nepoštivanje potpisanih zaključaka, te najavio da će članovi  ovoga udruženja održati prosvjede i ispred središnjica bošnjačkih stranaka SDA i SBB u Sarajevu ističući iste zahtjeve. Prosvjednicima je potporu pružio i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata županije Zapadnohercegovačke  Mladen  Begić (HDZ BiH) ističući da su zahtjevi branitelja legitimni.

Pojasnio je kako je prošlo više od godinu dana od je provedena javna rasprava o Zakonu o razvojačenim braniteljima koji je rađen po uzoru Republiku Hrvatsku. “Nakon obavljenje javne rasprave taj zakon nije ugledao svjetlo dana, a kroz njega smo trebali zaštiti one razvojačene branitelje koji nisu ostvarili svoja prava”, pojasnio je ministar Begić.

Nakon polusatnog prosvjeda, pripadnici udruge zaboravljenih branitelja razišli su se ispred središnjice HDZ-a BiH.

(Hina)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.