Božićna priredba u Karmelu sv. Ilije: Akcija za Benin i Betlehemsko svjetlo

U subotu 19. prosinca 2015. u 18 sati u samostanskoj crkvi u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru, u župi sv. Ante Padovanskog u Grabovici, održana je božićna priredba učenika Osnovne škole Stjepana Radića u Prisoju i područnih odjeljenja iz Stipanjića, Grabovice i Kazaginca.

Programu su prisutstvovali okolni župnici buškoblatskih župa Grabovice, Vinice, Rašeljaka i Prisoja, kao i susjedne župe Vir, predstavnici medija, pojedini općinski izaslanici, zatim gosti iz drugih okolnih mjesta, utemeljiteljica Dobrotvorne zaklade gđa Ivanka Čugura, koja je podigla sirotište u Beninu (Afrika), za što je organizirana ovom zgodom akcija “Deset za deset“ prikupljanja novca o 10. obljetnici postojanja Karmela sv. Ilije za školovanje prvih 10 štićenika ovoga beninskog sirotišta.

Deset godina Karmela – deset štićenika! U ovoj akciji sudjelovali su učenici iz Gimnazije u Tomislavgradu, iz Osnovne škole Stjepana Radića i Ekonomske škole u Livnu, kao i mnogi pojedinci, te župni uredi, među kojima je i Župa sv. Jure u Viru sa skromnih 170 KM, koja je u ovoj godini imala prikupljanje novca i za Misionarski bicikl u visini od 750 KM.

U okviru programa priređena je i izložba jaslica koje su uradili učenici Gimnazije iz Tomislavgrada pod vodstvom akademskog kipara i gimnazijskog profesora Ilije Skočibušića. Ove jaslice darovali su siromašnim obiteljima Ministarstvo financija Hercegbosanske županije i Općina Tomislavgrad, a prilog od tih jaslica ide za spomenutu akciju.

Na kraju su svi mogli upaliti svoje svijeće na svjetlu koje je upaljeno u Betlehemu i sa sobom ponijeti u svoje župne zajednice i u svoje obitelji. I troje Virana, Božo i Ivan Budimir, te Zora Lovrić sa svojim župnikom don Ilijom Drmićem upalili su svijeću na Betlehemskom svjetlu i donijeli je u župnu crkvu sv. Jure u Vir. Kao spomen na ovaj predbožićni duhovni događaj dobili su svi sudionici i pohoditelji ispletene narukvice iz Benina, što je znakom da su postali s njima trajni prijatelji i braća u Kristu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: