Bošnjaci tvrde da imaju 18 vijećnika u Mostaru, Hrvati moraju masovno izaći – Jabuka.tv

Bošnjaci tvrde da imaju 18 vijećnika u Mostaru, Hrvati moraju masovno izaći

Da će mostarski izbori biti klasični nacionalni popis pučanstva i posve nešto drugo u odnosu na etnički očišćene općine i gradove diljem BiH, gdje su bošnjačke, hrvatske i srpske stranke zadržale ili pak promijenile uloge, pokazala je rasprava naizgled podijeljenih bošnjačkih stranaka i blokova koji se jedino razlikuju po matematičkim izračunima hoće li bošnjačka strana imati više mandata od Hrvata.

Naime, u Mostaru su SDP i Naša stranka u Bh. bloku, a probosanski blok vodi SDA. Najprije je Demokratska fronta (DF) napala svoje bivše kolege iz SDP-a jer su odustali od zajedničke liste s drugim bošnjačkim strankama, piše Večernji list.

Razlika u matematici

Da su SDP i Naša stranka pristale na zajednički nastup i jednu listu, probosanski i promostarski orijentirane stranke odnijele bi sigurnu pobjedu i imale gradonačelnika Mostara ispred bloka koji će oko sebe okupiti HDZ, koji je u kampanju danas krenuo s grobova Franje Tuđmana i Gojka Šuška u Zagrebu, prozvao je DF kolege iz SDP-a.

Topić: Otkako su nam ukinuli Herceg-Bosnu svaki izbori za Hrvate su povijesni jer su borba za opstanak

Nije dugo trebalo da mu odgovori prvi čovjek SDP-a Mostara Arman Zalihić koji je zapravo objasnio kako će podijeljene probosanske, odnosno bošnjačke stranke u više blokova uspjeti s gradske liste osvojiti većinu u odnosu na Hrvate, a što ne bi mogli da su SDP i SDA išli zajedno.

SDA megafoni (DF) pameti nemaju. Ovo je izračun mandata, pod pretpostavkom da sve stranke koje su naveli u svojoj analizi naprave jednu listu. Dakle, ta lista s 23.593 glasa osvojila bi šest mandata, dok bi HDZ, HDZ 1990 i HRS s ukupno 21.860 glasova osvojili sedam mandata na gradskoj listi zahvaljujući tome što samostalno nastupaju na izborima, što su, uostalom, i najavili. Ili možda imaju pamet, ali pod plaštem patriotizma traže formulu za ponovnu predaju Mostara Čoviću?, napisao je Zalihić čime je zapravo deklarirao da će građanski blok biti na strani bošnjačkih stranaka koje predvodi SDA kada se budu prebrojili svi mandati te odlučivalo tko će imati većinu od 35 ruku u Vijeću te tko će dobiti novoga gradonačelnika.

SDA megafoni (DF) pameti nemaju. Ovo je izračun mandata, pod pretpostavkom da sve stranke koje su naveli u svojoj…

Objavljuje Arman ZalihićUtorak, 18. kolovoza 2020.

A za to je potrebno 18 ruku u Vijeću. Zbog toga će bošnjačke stranke uz jedinstvenu gradsku listu svu energiju usmjeriti na nekada većinski hrvatske općine, odnosno izborna područja Zapad i Jugozapad. U istočnom, većinski bošnjačkom dijelu grada, sve mandate uzet će bošnjačke stranke, što zapravo najbolje govori koja su područja etnički najočišćenija. No dva područja, Jugozapad i Zapad, daju 7, odnosno 5 vijećnika.

Da postoji dogovor na nekoj višoj razini, o čemu, očito, lokalne organizacije DF-a ne znaju ništa, najbolje svjedoči činjenica da SDP i Naša stranka nemaju kandidate u izbornom području Jug, čime se povećavaju izgledi SDA koalicije koja je tamo na čelo liste istaknula Alisa Čolakovića. Istodobno, samo na gradskom području Zapad koalicija SDA nije imala kandidata.

SDP i Oručević

No, ima je zato SDP i Naša stranka, a na prvome mjestu je Lamija Duranović-Vinković, šefica Odjela psihijatrije Županijske bolnice Dr. Safet Mujić, u kojoj je ravnatelj Zlatko Guzin, kandidat SDA za gradonačelnika.

HDZ predstavio kandidate na izborima u Mostaru

Istodobno, bošnjačke procjene govore da bi se Hrvatima mogla uzeti čak dva mandata u Jugozapadu jer se radi o najvećoj izbornoj jedinici, onda su obje ove bošnjačke grupacije odlučile predložiti liste. SDP-ovu predvodi Zoran Kazazić, a SDA-ovu Asmir Kajan.

Nevjerojatno je, ali valja reći i to da je SDP BiH dogovorio zajedničke liste s Prvom mostarskom partijom iza koje službeno stoji Safet Oručević, što tu listu čini još probosanskijom nego što je SDA-ova, zaključuje Večernji list.

HRS predstavio kandidate za izbore u Mostaru

(www.jabuka.tv)


58 komentara

 • Dok budu izbori u Mostaru zaratit će, balije će stisnut hrvate i mi ćemo popizditi izvadit oružje i srušit muslimansku državu, uspostaviti Hrvatsku republiku HERCEGBOSNU!!!

  • Jebao te rat u guzicu retardiranu, zajedno sa ”balijama” i rvatinama poput tebe. Vama kojima je do rata, eno vam ledine pa se sakatite do mile volje, meni ne pada na pamet za ove kradeze kriminalce prstom maknuti radi tamo nekakvih bosnjaka ili srba, samo idiot bi ratovao za interese kradeze mocnika. I jebla te Herceg-Bosna, shvati da je to prodano i izdano, nikad, ali doslovno nikad je neces vidjeti niti se tu ista Hrvate pita, bit ce jedino kako kaze EU i SAD, sve ostalo je primitivno nacionalisticko huskanje naroda da daju glas za SDA i KRADEZE, da njima nastavi biti dobro, a ti tupan kivan na tamo nekakvog muslimana sa lijeve obale koji ne zna ni da postojis niti ga za to boli ku…

 • Imao sam priliku biti u društvu dva HDZ kandidata i cijela im se priča svodi ne smiju nam Bošnjaci ovo ne smiju nam ono. Kada dođu službene izjave promoviraju multietičnost, suživot, poslove, infrastrukturu….. Licemjeri

 • Kada pogledaš listu koja je krenula sa Tuđmanova i Šuškova groba, ne zna čovjek što bi rekao. Šta su neki od ovih sa liste pričali o toj dvojici je za povraćanje, a danas se kunu u njihovu ostavštinu, baš poput druga pljenkovića iz komunističke partije shdz koji je u trgovačkoj koaliciji sa strankom ratnog zločinca 4nika gorana hadžića tj. sdss. Hoće li ovi gradski vjećnici omogućiti normalnom narodu dostupnost kojega radnog mjesta, pa naravno da neće? Oni će uhljebljivati svoje i nastaviti dijeliti narod, jer na podjeli žive tako dobro dok god je narod lud. I druga strana će se ponašati po istom obrascu i narodu je isto tko god pobijedio. Trebaju samo prestati čitati novine i slušati vijesti, tražiti posla tamo gdje ga mogu i dobiti i početi će normalno živjeti, a ove podjele prepustiti onima koji su ih i napravili. Mostar doista ne nudi izbora niti na lijevoj niti na desnoj obali i tko god pobijedi ona druga strana je poražena. Čović vodi promašenu politiku još od davne 1997. godine kada ga je shdz partija primila u svoje krilo i kada se nastavio kontinuitet vladavine kp.

  • A ako tim komunjarama kojim slučajem ponestane inspiracije za dijeljenje i odjeljivanje stada, neka se slobodno ugledaju na post-komunističku crkvu, popove i fratre, i na njih se ugledaju. Jer znaju pos’o. Hoćeš li nešto na temu domovine, hoćeš li domoljublja, patriotizma, nešto na temu žrtve, oltara, poziva, zavjeta, svetosti života, prolaznosti života, ljubavi, privatnog vlasništva, trgovine, turizma, što god, biraj filozofiju, znaju pos’o, još od davna 4. stoljeća kada su se slizali sa svjetovnom, carskom vlašću, kada se nastavio kontinuitet vladavine robovlasništva.

 • Sad je jasna igra oko onih prosvjeda i onog vracevica kad jedino u jedinici zapad nema SDA (koja tu ne bi imala nikakve sanse) nego su takticki gurnuli tu Nasu stranku i tog vracevica nadajuci se da ce uzeti jedan mandat na naivinicima koji su popusili tu pricu i tako mozda i dobiti vecinu u GV

 • Ma to su oni izmedju sebe vec dogovorili. Sad ce bit jedno vrijeme musliman grafonacelnik a hdz zamjenik. A nastavljaju krast skupa

 • Opet guranje priče o sudbonosnim izborima…gdje se poziva na masovni izlazak Hrvata ali naravno za “stozernu” stranku jer samo kao oni mogu odgovoriti probosnjackoj opciji u “bitci za Mostar”…pitanje se logično samo od sebe postavlja,zašto nije bila jedna hrvatska lista ispred HNS-a i spriječilo bilo kakvo razasipanje glasova??

  • Pajdo 300% si u pravu, a odgovor je tipično hrvatski – kako će se dogovorit oko mjesta na listi? A i na kraju, postoji prednost od više lista – a to su muslimani točno detektirali, pa probali neuspješno primijenit u Stocu – čim probiješ prag, otkidaš mjesta velikim, monolitnim listama kakva bi HNS bio.

 • Izaći i potvrditi dobar rad: Ljube Bešlića, Raspudić Marina,Nevenka Hercega Gradske uprave, ureda za graditeljstvo, i uopće uspješan rad političara koji nas “hebu” zadnjih desetak godina.
  Šta će biti hrvatima,alo bošnjak bude gradonačelnik?? Šta??
  Isto šti i Bošnjacima dok im je Ljubi bio gradonačelnik! Ništa dakle!
  Prepadaju nas i plaše, dok oni pljačkaju i povećavaju svoju imovinu!

 • Sve smo izgubili…
  Nimalo me ne bi iznenadilo da izgubimo i mostar…
  Koliko vladajući troše našeg novca a sve gubimo…
  Pitam sa uopće tko smo mi…???????

 • Zašto da izađemo? Da amenujemo i potvrdimo dosadašnji”dobar rad” gradskih struktura iz reda HDZ-a?
  Ispirete mozak ljudima i plašite narod. Bog će vas kazniti.

 • Neće biti ništa? Mostar moramo dobiti!
  Kako će to izgledati kada Hrvati niti jedan veći grad nee budu imali.
  Bitno je radi cjelokupne politike u BiH i za daljnje pregovore na što se na žalost cjelokupna politika svela.
  Od 95 samo pregovaramo kakva će država biti, čiji teritorij dok ono najbitnije u državi a to je ljudski kapital propada većinom. Njima će dobitak Mostara samo biti dodatni argument da nas svedu na nacionalnu manjinu. To ne smijemo postati jer kao orvo nema bosanskogercegovačke nacije, a kao drugo najmanji smo konstitutivni narod a ne manjina . I zato izađite i glasujte!

 • Izić na izbore da i prekrižiti listić da ga ne bi neko zloupotrebio tako da bude ne važeći. Kome ne smeta fijasko velikih mostarskih firmi divlja gradnja peksinluk na svakom koraku zaposlenja podobnih sa sumnjivim diplomama bujrum nek glasuje za tu “stožernu” stranku.

 • Stvarno ne znam za koga naši političari rade samo znam da da su nas uništili dobro. Gdje su bili kada su se donosili zakoni protiv Hrvatskog naroda u BiH.

  • Rade za Amere odnosno tzv. međunarodnu zajednicu, ali i za vlastiti džep odnosno interes, s’ tim da su im ovo potonje omogućili i Rusi, ali prvashodno kler (skupa s ovima što im vire ispod suknji), a koji se diferenciraju na ove nekakve koji pomalo već laju i na političare i na međunarodnu u smislu kako su izdali taj nekakav narod, i ove druge što ih podržavaju.

 • Iz svega gore navedenog, jasno je, i vrlo razvidno koliko cijenimo vodstvo iz redova HDZ-a,a kako ćemo glasati?
  To je več nešto drugo.

 • Nek uzmu sve i drago mi je! Svakako smo kao hrvatski narod u BiH dirnuli dno dna,a sve pomocu HDZ i i drugih stranaka.

  “Ostani na svome ognjistu” a ti mi uzmi sve iz usta da gladujem..haha mos misliti. Drago mi bilo zbog njih da bosanjaci pobjede. Jer su nas ono doveli tu di jesmo.

 • Ne pada mi na pamet ici glasati za HDZ prciju, i serem se svakoj velikoj rvatini koja za te kriminalce glasa. Dabogda im crni djava bio na celu Mostara, a ne Bosnjak, nista losije ne moze biti i ne moze vece neradnistvo i nepotizam biti nego sto je HDZ za 30 godina doslovno UNISTIO, osiromasio i raselio stanovnistvo Mostara. O vama ce povijest sve reci, izdajnici i uhljebi, a pogotovo vi koji ih za tu mizeriju od uhljebnickog posla drzite na vlasti. MRŠ.

  • Od cega su osiromasili? Sta je to Mostar imao osim komunjarskih firmi bez prave trzisne vrijednosti .
   O tebi ce vise povijest suditi. Sok se sve događalo debili poput tebe su odsjedili i cekali da sve propadne poput tebe.
   Da svima bude jednako loše! Moto svakog klošara našeg

 • Gospodo iz Eletra HZ- HB, Eroneta, javnih poduzeca pod kontrolom Dragana izadite masovno imate zasta. Ova obicna raja, stoka kako nas tretirate nema zasta vise izaci sve ste nam uzeli i djecu nam gonite vani. Mi smo se borili za HZ- HB, vi je prodali i vi sada uzivate. Sad se borite za ta svoja prava i privilegije. Narodu je pun kufer vas i vasih predizbornih spinova ovi su izbori bitni, presudni itd.

 • Za HDZ e neka glasa Elektroprivreda i Eronet,uhljebi jer nevidim jedan razlog da bilo tko drugi za njih glasa.Ljudi nemojte da vas varaju,opametite se.Nemoj te bit više ovce za šišanje…

 • Vidi kako pojedinci govore da se ne iziđe na izbore a ja vam kažem otiđite na izbore u glasajte po savjesti.Ovi što govore da se ni iziđe su muslimani koji se ubacuju u komentare jer to njima paše a ja vam kažem otiđite svi masovno i glasajte po savjesti pozdrav.BOG

 • Glasujem za Nasu Stranku jer su jedina alternativa ovom ludilu. Ako Malo proguglate saznat cete da si jedini nesto napravili u praksi, ne nesto vec dosta toga s obzirom na cinjenicu da nisu na vlasti.
  A vi Sirokobrijezani bez address u Mostaru ovaj put necete moci glasati jer imamo svoje ljude na svim biralistima.

 • Ovo je plaćen članak. Poslan na večernji i preuzet od jabuke. S jednim budnim okom ovo se lako providi, ovo je stara škola plaćenih novinara. Ovakvi članci nas samo mogu udaljiti od našeg cilja a to je autonomija i konstutivnost nas Horvata u bih. Sve se vrti oko novca ionako, dok smo mi u zabludi lopovi pune kese jer kako možeš nešto providiti kad te drže u magli.

 • Eto glasajte za muslimsnske stranke,najbolje je tako pa onda opet pljujte, lajte kako naši nista ne znaju. Imati savjest je božji dar. U drugom svj.ratu u BiH vec nabrojanih imena 54000, otidite na Bile pa pogledajte tu izginulu mladost. Ta mladost je nastradala zahvaljujuci našim mentalnim jugoslovenima koji nisu imali savjesti,kojima nitko naš nije vio dobar. Budale ponavljaju povijest. Razmislite koji ljudi komentiraju negativno ovdje. Razmislite jesu li oni dio onih bez savjesti iz 45, koji su izdavali svoj narod dok im nije smetalo sti su se cetnici Draze Mihajlovica preobukli u partizane. Važno im je bilo da ne bi slučajno prezivio neki susjed Hrvat mali bogatijji, npr.odvjetnik,profesor,svecenik, lijecnik, zato su ostavili samo nepismene, i danas traje oporavak. To je tzv hrvatski jal i zato muslimani znaju našu bolest nasljednu te vas lože.

 • Kada je ljetos nakon 5 dana blokade otvorena granica sa RH tada je Čović govorio da smo jedan narod i da se ne možemo razdvajati.

  Evo stožer njegove sestrinske stranke na čelu s Božinovićem opet nas razdvoji, naravno nakon ljetnih izbora u RH i sad općinskih izbora u BIH….samo zaboravili su da su sada izbori u Mostaru…

 • BOŠNJACI tvrdo tvrde da u BiH ima previše konstutivnih Naroda ! ….
  Hrvati tvrde da u BiH ima manjka Entiteta za tri konstutivna Naroda !

 • Virujte mi,bio sam svugdje u svitu,upoznao Engleza, Nijemaca, Španjolaca, Egipćana, Srba,madjara, Amerikanaca i jos dosta njih,ali od svih su najveca govna ovi bosanci muslimani,s njima nikad na zelenu granu i to su ljudi dno dna znaci…
  I otkad su sad oni neki Bošnjaci, kako li se zovu vec,oni su Bosanci i uvik ce bit Bosanci i bosanska glava tvrda

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.