Borjana Krišto se sastala s veleposlanikom Irana u BiH

Zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas s veleposlanikom Islamske Republike Iran Seyed Hossein Rajabijem.

Zahvaljujući se na čestitkama veleposlanika Rajabija povodom izbora za člana Kolegija Zastupničkog doma kao i čestitkama koje joj je tim povodom uputio predsjednik iranskog Parlamenta Ali Larijani, Krišto je istaknula zadovoljstvo razvojem prijateljskih odnosa između dvije zemlje. Ona je također izrazila nadu da će u sljedećem razdoblju biti pospješene parlamentarne veze BiH i Irana kako na razini parlamentarnih rukovodstava tako i kroz intenzivnije djelovanje parlamentarnih skupina prijateljstva.

Veleposlanik Rajabi zanimao se i za aktualni politički trenutak Bosne i Hercegovine nakon konačne uspostave zakonodavne i izvršne vlasti. Odgovarajući na pitanja, zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma istaknula je da je prioritetan zadatak novih vlasti BiH sređivanje unutarnjih prilika i stabiliziranje političkog ambijenta u BiH. Potom će, kako je dodala, uslijediti i snažniji reformski potezi sa ciljem približavanja naše zemlje članstvu u Europskoj uniji, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.