Bore, sijede, naborani dekolte…: 20 strahova kojih se žene užasavaju

(24SI) – Sijede vlasi, bore i spuštena stražnjica tek su neki strahovi od starenja s kojima se susreću žene. Ali s njima se ne počinju opterećivati u kasnijim decenijama života, već u dobi od 29 godina. Tako barem tvrdi istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji koje otkriva 20 znakova starenja kojih se ženski spol najviše pribojava.

Da muškarci s godinama postaju šarmantni i neopterećeni znakovima starenja i načina života koji im je osigurao trbuh vrlo uočljivih proporcija, uvriježeno je mišljenje koje nije u potpunosti istinito, ali je prihvaćeno bez mogućnosti preslikavanja slično doživljavanja starosti i na ženski spol.

On se, naime, već u 29. godini života počinje opterećivati prvim znakovima starenja koji u toj dobi većinom nisu niti vidljivi, no u jednoj će fazi života sigurno ugledati svjetlo dana, prenosi Zadovoljna.hr.

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji tako pokazuje da se žene ne opterećuju osteoporozom, slabljenjem vida ili težom pokretljivošću koju mogu spriječiti zdravim i aktivnim životom, već njih 33 posto strahuje od sijedih vlasi, dok se 3 od 10 ispitanica boji stanjivanja kose.

Dvadeset devet posto njih spremno je učiniti sve kako bi spriječili izborani dekolte, a jedna trećina je uznemirena zbog opuštene stražnjice.

Jedna od deset žena misli da izgleda starije nego što ustvari jest, ali na svu sreću 45 posto dama sretno je što dobiva komplimente za svoj mladolik izgled.

Žene se već u 29. godini života počinju opterećivati prvim znakovima starenja koji u toj dobi većinom nisu niti vidljivi

10 najčešćih (ženskih) strahovi od starenja:
1. Bore
2. Opuštanje tonusa lica
3. Spuštanje grudi
4. Dlake na licu
5. Sijeda kosa
6. Opuštanje trbuha
7. Izboran dekolte
8. Stanjivanje kose
9. Spuštanje stražnjice
10. Opuštanje nadlaktica
11. Izborane ruke
12. Podbradak
13. Vene na nogama
14. Bore na licu
15. Povlačenje desni
16. Staračke pjege na rukama
17. Stanjivanje usana
18. Opadanje kose
19. Veći madeži
20. Veće uši

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.