Borcima Islamske države treba suditi i za ratni zločin

Bivšim borcima Islamske države se osim za teroristička djela treba suditi i za ratne zločine, smatraju europske pravosudne vlasti u Den Haagu.

Osude po obje točke dovest će do viših zatvorskih kazni i veće pravde za žrtve, stoji u izvještaju Eurojusta. Eurojust je agencija sastavljena od državnih tužitelja, sudaca i predstavnika policije iz država EU-a, a cilj joj je pravosudna suradnja među članicama u borbi protiv kriminala koji nadilazi granice jedne zemlje.

U 20 slučajeva kojima se sudi u pet država, procedura koju predlaže Eurojust dovela je do značajno većih kazni. Mnogi borci Islamske države su u svojim domovinama optuženi samo za terorizam.

No takve optužbe imaju ograničenja, pa se presuda može donijeti u određenom vremenskom roku, što kod ratnih zločina nije slučaj.

EU u subotu obilježava peti dan borbe protiv nekažnjivosti za zločine genocida, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine, a glavna ovogodišnja tema je kumulativno procesuiranje stranih terorističkih boraca.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

    • Muslimani tebi zaostali pa oni su jedni sacuvali moral i dostojanstvo za razliku od nas “”krscana” koji prihvacamo svaku glupost koju nam bezbozni zapad servira.Razvodimo se varamo ulazimo u odnose prije braka iako znamo,a nebi me cudilo i da neki neznaju da se za to ide u pakao.Otvorite malo bibliju ne izmisljajte svoje zakone kako vam pase.Bog je dao zakon ljudima i treba ih postovat jer ces jedno tada osjetit istinsku radost i srecu.I nijedan pravi musliman nije otisao u ovu izmisljenu drzavu otisli su oni koji vjeru imaju u ustima ali ne i u srcu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.