Boračke organizacije Armije RBiH brane Novalića

Koordinacija boračkih organizacija Armije RBiH suprotstavit će se svakom pokušaju urušavanja Federacije BiH i Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju za javnost.

Pripadnici boračke populacije priopćili su u petak večer da pomno prate događanja na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, a pogotovo one situacije, kako su kazali, koje izravno napadaju na urušavanje sustava koji su branili kada je bilo najteže i za koje su dali mnogo žrtava.

Kao dokazane patriote, branit ćemo sve naše komandante, generale i sve naše pripadnike od pokušaja bespotrebnog i bezrazložnog javnog sramoćenja, među kojima je i premijer Fadil Novalić, koji je pored funkcije koju obnaša i ratni vojni invalid – pripadnik Armije RBiH, priopćeno je.

Dalje navode da, ne sporeći ulogu pravosudnih institucija BiH, vjerujući u njihovu pravičnost, bez obzira na to što je ista poljuljana u više navrata, ne mogu se oteti dojmu, a da ne primijete da se iste stvari kao u predmetima protiv generala Armije RBiH pred Sudom BiH, događaju i u slučaju s premijerom Novalićem.

Naprasno se, kao da su najveći kriminalci, hapse pripadnici Armije RBiH, sa svitom policajaca i zatamnjenim vozilima, kako bi se u javnosti prikazale velike akcije prvenstveno Tužilaštva ali i drugih pravosudnih institucija.

Svi naši branioci, pa i premijer Novalić, su dokazane patriote, koji sigurno ne bježe od bilo kakve odgovornosti ako se dokaže, ali je sramotno da se sila Tužilaštva pokazuje na ovakav način i to godinama unazad.

Naše patriote nisu ljudi koji bježe od pravosudnih institucija poput mnogih drugih za kojima se raspisuju Interpolove potjernice i do kojih se i dan danas nije došlo, nemaju dvojna državljanstva i jedina im je domovina Bosna i Hercegovina. Nismo bježali 1992., da ne bježimo ni sada, tako da nema potrebe za pompeznim hapšenjima, kako bi se građani uznemiravali i kako bi se pokušao kreirati opšti haos. Razumijemo da ima onih koji ne vole svoju zemlju, ali mi pripadnici Armije RBiH je volimo više od svoga života, što smo i dokazali u proteklom periodu i nikome nećemo dozvoliti da se njome poigrava, navode u priopćenju.

Tvrde da svake godine u BiH imamo orgijanja četničkih i ustaških grupa u raznim dijelovima BiH koji maltretiraju bošnjačke povratnike, ali tužiteljstvo ne poduzima apsolutno ništa kako bi sve to spriječilo.

Mnogi istaknuti političari iz naše zemlje, iste te grupacije redovno potiču na javne istupe i ohrabruju ih kako bi se oživjele fašističke ideologije i opet Tužilaštvo ne reagira. Mnogo je velikog kriminala bilo za koje je državno tužilaštvo bilo nadležno, ali vrlo rijetko ili gotovo nikada nisu ovako hapsili visoke zvaničnike poput premijera Novalića. Uglavnom je to bio pismeni poziv i pismeno očitovanje na poziv, i sve to kod nas izaziva sumnje da svi građani nisu jednaki pred pravosudnim institucijama i da često odnos prema vama ovisi o tome koje narodu pripadate, dodali su.

Priopćenje zaključuju riječima da živeći i boreći se za vlastite živote i živote svojih obitelji i građana koji su se našli u agresorskim obručima u razdoblju 1992.-1995. znali su osjetiti sve vrste napada na BiH, pa proteklih dana i mjeseci mogu osjetiti jednu vrstu konkretnijeg nasrtaja na državne institucije, a sve u cilju političke osvete i rušenja sistema.

Ako bilo tko u ovoj zemlji misli da može urušiti sistem na način kako to čine proteklih dana i pokušati bilo kakvu vrstu državnog udara, grdno se je prevario. Patriote Bosne i Hercegovine su još uvijek na bedemima ove zemlje i nećemo dozvoliti bilo kakvo poigravanje s onim što nosimo u svojim srcima, a to je domovina.

(www.jabuka.tv)

30 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.