Kosača zasjala u zastavi SAD-a uz poruku: Zajedno protiv korupcije

Na pročelju Hrvatskog domu hercega Stjepana Kosače u u Mostaru zabliještila je zastava SAD-a uz natpis “Zajedno protiv korupcije”, koji se izmjenjuje na hrvatskom i engleskom jeziku (United Against Corruption).

Iako se ne zna tko su organizatori ove akcije, svakako je zanimljiv trenutak. Dok su u Sarajevu goruća tema afera “Respiratori” i uhićeni moćnici, iz Mostara stiže poruka o zajedničkom djelovanju protiv korupcije s najmoćnijom silom svijeta.

Podsjećamo kako su tijekom noći s četvrtka na petak u prostorijama SIPA-e zadržani federalni premijer Fadil Novalić zajedno s Fahrudinom Solakom, suspendiranim ravnateljem Federalne uprave civilne zaštite i Fikretom Hodžićem, vlasnikom tvrtke “Srebrna malina”, a isti su tijekom petka predani Tužiteljstvu BiH zbog afere “Respiratori”.

Osumnjičeni za udruživanje radi činjenja kaznenih djela, zlouporabu položaja i pranje novca.

Treba naopomenuti kako je u četvrtak idržavni tajnik SAD-a  Mike Pompeo najavio zabranu ulaska u SAD nekadašnjem glavnom tajniku SDA Amiru Zukiću, a kao razlog je također korupciju.

Do sada je u različitim prigodama praksa objavljivanja stranih zastava pod svjetlima reflektora bila prisutna na Starom mostu u Mostaru, a ostaje za vidjeti hoće li se ovakva praksa češće viđati i na Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.