Trump izjavom da prekida suradnju s WHO izazvao brojne reakcije

Predsjednik Donald Trump rekao je da će Sjedinjene Američke Države (SAD) prekinuti vezu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), optuživši ih da su branili Kinu i da nisu pružili točne podatke o širenju koronavirusa.

Pripremili smo detaljne reforme koje su trebali provesti, ali oni su odbili djelovati, rekao je Trump u petak u Bijeloj kući, najavivši da će danas prekinuti vezu s WHO.

Trumpova najava uslijedila je nakon što se požalio na vladu u Pekingu, što zbog trgovačke prakse, što zbog poteza koji dovode u pitanje autonomiju Hong Konga.

Prethodno je obustavio financiranje WHO-a, žaleći se da su sudjelovali u prikrivanju razmjera rizika koje je predstavljala pandemija koronavirusa.

Odluku američkog predsjednika Donalda Trumpa da prekine suradnju s WHO brzo su osudili predstavnici niza organizacija uključenih u borbu protiv virusa.

Patrice Harris iz Američkog medicinskog udruženja izjavio je da prekid veze sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom ne služi nikakvoj logičnoj svrsi.

Ovo besmisleno djelovanje će imati značajne, štetne posljedice… Naročito zbog toga što je WHO predvodnik razvoja cjepiva i ispitivanja lijekova za COVID-19, kazao je Harris.

Lamar Alexander, republikanac iz Tennesseeja i predsjednik Senatskog odbora za zdravstvo, rekao je da se ne slaže s tom odlukom.

Moraju se ispitati pogreške WHO-a u vezi s koronavirusom, ali to se ne može raditi uslijed krize, već nakon što kriza prođe, rekao je Alexander, prenosi Bloomberg.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • BRAVO GOSPODINE TRUMP.BOG TE BLAGOSLOVIO I SAČUVAO OD SVAKOG ZLA.UPRAVO TA MAFIJA IZ WHO-A I KINEZI ,SKUPA STOJE IZA OVE PANDEMIJE COVID 19!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.