Borac i Spars se nisu pojavili, a ako se ne pojavi i Igoeka, Široki je novi prvak BiH

Prvi polufinalni susret Košarkaškog prvenstva BiH, između Sparsa i Borca, nije odigran jer ove dvije momčadi nisu doputovale u Široki Brijeg.

Nakon čekanja od 20 minuta, nijedna momčad se nije pojavila na parketu te je tako prvi polufinalni susret otkazan.

Drugi polufinalni susret između Širokog i Igokee zakazan je za 20 sati. Ako se ni Igokea ne pojavi na parketu, Širokom će večeras biti uručen trofej državnog prvaka i zlatne medalje.

Cijelu završnicu prvenstva prate brojne kontroverze, jer su svi klubovi, osim Širokog, pisali dopis Košarkaškom savezu u kojemu su tražili da se plasman u prvenstvu zaključi na osnovu plasmana u Ligi 6, a da se unaprijed dogovoreni Final Four koji se prvotno trebao igrati u Laktašima, otkaže. Razlog je navodna premorenost igrača i veliki troškovi.

Košarkaški savez je to odbio i ponudio je ostlaim klubovima domaćinstvo završnog turnira, nakon što je Igokea odbila biti domaćin. Široki se jedini javio za domaćinstvo Final Foura i Savez mu ga je dodijelio.

Iz Saveza su zaprijetili da ako se nitko ne pojavi na ovoj završnici, svi klubovi će biti izbačeni u niži rang, a propozicije su jasne što se tiče plasmana i proglašenja prvaka. Ona momčad koja se pojavi na terenu bi po tome bila novi prvak.

Pa ostaje za vidjeti hoćemo li u 20 sati i 20 minuta imati novog prvaka BiH, a to će biti kako stvari stoje HKK Široki kojemu bi to bio ukupno 11. naslov prvaka BiH.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Sasvim zasluženo, ako je nešto dogovoreno prije,to treba odraditi do kraja. Taman da iduće godine tako bude Sirokom. Sad bi gospođa da ne igraju jer ima trenutni plasman odgovara.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.