”Boljitak” bez kandidata za Predsjedništvo BiH

Narodna stranka Radom za boljitak jučer je na sjednici Glavnog odbora konačno okončala i posljednje pripreme uoči slanja kandidatskih listi Središnjem izbornom povjerenstvu BiH, a na kojima će se naći kandidati za gotovo sve razine vlasti, osim Predsjedništva BiH.

Na listama se, pored iskusnih političkih predstavnika, nalazi i velik broj mladih kadrova, a sve njih, kako su jučer pojasnili, veže program koji ima fokus na gospodarskom razvoju BiH kao i europskim načelima i vrijednostima u političkom smislu. NS Radom za boljitak ove godine također nastupa samostalno u izbornoj utrci za državnu, federalnu i županijske razine, s tim da se za područje RS-a još vode pregovori oko zajedničkog nastupa.

Zvučna imena

Liste za dvije najznačajnije institucije – federalni i državni Parlament – nosit će prvi ljudi “Boljitka”. Njegov dopredsjednik i aktualni federalni dopremijer te ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović predvodi listu za Zastupnički dom federalnog Parlamenta. S druge strane, predsjednik ”Boljitka” i sadašnji državni parlamentarac Mladen Ivanković Lijanović nosit će listu ove stranke za Zastupnički dom državnog Parlamenta.

U kontekstu ”zvučnijih” imena neslužbeno smo doznali kako će Karolina Pavlović, izaslanica i bivša predsjedateljica Doma naroda, ovaj put predvoditi listu NS-a Radom za boljitak u Srednjobosanskoj županiji, a tu je i Ivica Matković, prvi čovjek ”Boljitka” u Hercegbosanskoj županiji koji će, očekivano je, nositi listu na ovom prostoru.

Program u fokusu

Poručivši kako će ta stranka nastupiti s listama kandidata za sve razine, predsjednik “Boljitka” i zastupnik u Parlamentu BiH Mladen Ivanković Lijanović potvrdio je kako “Boljitak” neće imati kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Donijeli smo odluku i vezanu za kandidate za člana Predsjedništva BiH. Kada prijedlozi kandidata za članove Predsjedništva u SIP-u budu ovjereni, mi ćemo tada donijeti i službenu odluku kojeg kandidata ili kandidate podržavamo, naglasio je Lijanović.

Što se pak tiče Federacije BiH, već su popunjene liste za sve tri razine vlasti, a u kontekstu predizbornog nastupa i strategije Lijanović tvrdi kako će program biti u središtu pozornosti i rada stranačkih predstavnika na terenu.

”Boljitkov” program za iduće izbore zasnovan je na gospodarskom razvoju cijele BiH, na vrijednostima i načelima s ciljem izgradnje boljitka svih građana. On fokusira put BiH k Europskoj uniji i međuetničku suradnju. Program ćemo javnosti naknadno prezentirati, dodao je Mladen Ivanković Lijanović.

Budući da i ove godine na izbore izlazi s prilično razvijenom infrastrukturom i jasnim kadrovskim ustrojem, NS Radom za boljitak postavio je sebi i jasne ciljeve, no, zbog činjenice da ovaj put nemaju kandidata za Predsjedništvo, bit će i više nego zanimljivo vidjeti koga će ”Boljitak” podržati u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva.

Dogovor oko RS-a

Narodna stranka Radom za boljitak imat će svoje kandidatske liste i u Republici Srpskoj. -U ovom entitetu “Boljitak” pregovara sa Savezom za promjene u vezi s eventualnim zajedničkim nastupom na predstojećim izborima, pojasnio je Lijanović.

(Dnevni-list.ba)

10 komentara

  • Jao ova bi glumila poslovnu zenu, obukla kostim i ovu smrdljivu majicu. Kako mi se gade ove majice, pogotovo otkad se izruguju Srcu Isusovu.

  • Pogledajte ta tužna i napaćena lica, moj Jerko imaš li trun stida? Pa nećeš živjet vječno, bojiš li se devetog kruga pakla, bojiš li se vječnog leda i Judina pogleda?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.