Bogićević: Moj izbor bio je predstava za javnost, pogazili su mi dostojanstvo – Jabuka.tv

Bogićević: Moj izbor bio je predstava za javnost, pogazili su mi dostojanstvo

Bogić Bogićević obratio se javnosti nakon događanja prethodnih nekoliko dana.

Drage sugrađanke i sugrađani, počastvovan sam ogromnom podrškom koju ste pružili mojoj kandidaturi za gradonačelnika Sarajeva. Raduje me i činjenica da ste neke svoje protestne aktivnosti usmjerili, kako ste sami kazali, i protiv loše, u mnogo čemu kriminalne politike koja se u našem gradu godinama vodi i kojoj su građani na posljednjem mjestu, navodi Bogićević.

Dodaje da je prihvatio kandidaturu za gradonačelnika u želji da i sam doprinese mijenjanju takvog stanja i makar malom pomaku naprijed u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nažalost, već na prvom koraku suočen sam s političkim spletkama, smicalicama i manipulacijama, čiji cilj je bio da me se onemogući da budem izabran na spomenutu dužnost. Posebno boli činjenica da su u to bili uključeni i oni koji su me predložili, a čija mi je glasačka podrška, nažalost, bila uskraćena u trenucima kad se odlučivalo o novom gradskom rukovodstvu, ističe Bogićević.

Navodi da je bio zgrožen spoznajom kako se u gradskoj vlasti prljavo trguje, kako se kupuju i prodaju ljudi i njihovi glasovi. Povlačenje kandidature bilo je za njega jedini častan odgovor na te pokušaje da ga se i ljudski i politički ponizi.

To što su se vijećnici kasnije “predomislili”, pa su me “izabrali” jednoglasno, uz aplauze, bila je, međutim, samo predstava za javnost i svojevrsno likovanje onih koji su zapravo onemogućili moj stvarni i pravovremeni izbor. Još jednom su pogazili moje dostojanstvo, ignorirajući činjenicu da sam dva dana ranije javno priopćio da povlačim kandidaturu, dodaje Bogićević.

Teško je, kako kaže, reći što je bilo prljavije: prvi dan zasjedanja, kad je od njega odustala gotovo polovica onih koji su službeno stali iza kandidature, ili drugi dan, kad su svi prisutni vijećnici donijeli jednoglasnu odluku.

A donijeli su je, odgovorno tvrdim, samo zato što sam već odustao od kandidature, kako bi se takvom odlukom “oprali” pred razočaranim i razljućenim građanima, istovremeno znajući da ja neću prihvatiti takvu njihovu naknadnu “pamet”. Od kandidature sam odustao teška srca, prvenstveno imajući u vidu vašu javno izraženu, masovnu podršku. Ali, vjerujte mi da se ništa dobro ne bi moglo očekivati ni u daljnjoj suradnji s takvim Gradskim vijećem, u kojem sjede i neki vijećnici skloni glasačkoj trgovini, navodi on.

Gradonačelnik je, dodaje, umnogome ovisan i ograničen odlukama i politikom tog vijeća.

Molim da razumijete moje razloge i da nastavite, i drugim povodima, s dostojanstvenim i demokratskim javnim izražavanjem svog nezadovoljstva politikama i odlukama koje onemogućavaju oporavak i napredak našeg ionako ranjenog grada i države. I sam ću, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti braniti svoju i vašu ljudsku čast. Još jednom vam se iskreno zahvaljujem što ste mi, ogromnom podrškom, olakšali teške trenutke u kojim su me pojedini politički besramnici pokušali spustiti na svoju nemoralnu razinu, zaključuje Bogićević u obraćanju javnosti.

Bogićevića izabrali za gradonačelnika Sarajeva, on to nije prihvatio

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Prestava je lazno laskanje u kojem kao uzivas 25 god. Bosnjacka politika je takva da te uvazeni Bogicevicu bosnjaci vole tko i Krajisnika, Dodika i sve druge srbe. Tvoje ime se koristilo samo za napade na ostale srbe i RS. Sada ti je valjda jasno za kakvu si ulogu. Statista bez radnje. I tako si im dobar i ako pljujes po srbima i usput hrvatima. Tada si dobar. Evo i Slavo Kukoc stao u tvoji zastitu i popljuvase ga opako. A znase tko je Slavo Kukic. Samo budalama nije jasna bosnjacka politika i njihov konacan cilj… Ovi lojalni srbi i hrvati mogu biti samo orude za obracun u ime bosnjaka sa sopstvenim narodima ili su nepodoni isti momenat. Sto dozivi Ivana Maric, Bogic Bogicevic, Slavo Kukoc. Komsic Zeljko to ne vidi i ne kuzi on vidi ponovo neku agresiju RH plinovodom, nekim cjevoma za plin na BiH. Kako jadan i mal covjek mora biti, da sve ovo mora precutiti. A tek raspiratori, slucaj Memic itd. Ali Zeljko gradanin,moralista to ne vidi i ne smije vidjeti…

    • Među Bošnjacima barem imaš pravo na drugačije mišljenje,dok među ostalim nemaš.Ako slučajno pomisliš drugačije,završiš u kontejneru.Znači da Bošnjaci jedini imaju šansu za kritičnu masu za promjene(svijesti i politike),a ostali su još uvijek Sjeverna Koreja

  • Laskanje bosnjaka tebi i takvim svih ovih 25 god je farsa, laz i to ste se svi uvjerili do sada. Dok pljujete po svojim ti po srbima, hrvatske jude po hrvatima onda ste dobri i nista dalje od toga. Bosnjaci zele svoju islamsku drzavu i vi ste tu da pomazete. I takvi valjate inace ste na ledu…. Samo lud covjek do sada nije to shvatio…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.