Bogat nagradni fond treće cestovne utrke “Jedna župa – tri crkve”

Zavičajna udruga Podbila organizira cestovnu utrku pod naslovom „Jedna župa – tri crkve“.

Utrka će se održati u subotu, 22. lipnja.

Utrka je u dužini od 10 kilometara i trčat će se cestom od Vinjana, kroz Vir sve do Podbile. Start utrke je u Vinjanima u 9:30 sati.

Ono što je karakteristično za ovu utrku koja se održava treću godinu za redom su bogate nagrade predviđene za pobjednike. Tako je i u muškoj i u ženskoj konkurenciji nagrada za prvo mjesto čak 1.000 KM, za drugo mjesto nagrada je 500 KM. Nagrađeni će biti i trkači koji stignu treći, četvrti i peti. Oni će biti nagrađeni s nagradama od 300 KM za treće, 200 KM za četvrto i 100 KM za peto mjesto.

Za sve sudionike utrke na predviđenim mjestima bit će osigurano osvježenje, a na cilju po završetku utrke je zajednički domjenak.

Najbolji na ovoj utrci već dvije godine je Ivan Dračar, najbolji hrvatski trkač u cestovnim dugopružnim utrkama. Upravo je on krajem svibnja ove godine postao prvak Hrvatske u planinskom trčanju istrčavši stazu od 12 kilometara za 55 minuta i 37 sekundi. Zanimljivo je da je na istom prvenstvu prvakinja Hrvatske postala i Matea Koštro Parlov istrčavši istu stazu za 1 sat, 1 minutu i 9 sekundi.

Matea je porijeklom iz Ričica pored Podbile, a zanimljivo udana u Vir, također mjesta pored Podbile. Ivan Dračar prema najavama organizatora i ove godine dolazi na utrku u Podbilu. Pored njega, na utrku dolaze i drugi najbolji trkači iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Prijave na ovogodišnju utrku su na broju telefona 00385 21 854 102 i na broju mobitela 063 246 222.

Inače, utrku je podržalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske kroz projekt naziva „Spone kulturne i sportske baštine“. Nositelj projekta je Udruga Kolajna ljubavi iz Imotskog, a partner Zavičajna uduga Podbila.

Generalni pokrovitelj utrke je C.I.O.S. grupa Zagreb. Pokrovitelji utrke su Vlada ŽZH, općine Posušje i Grude, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, Ministarstvo branitelja ŽZH. Sponzori utrke su tvrtke Meggle, Pikić staklo, Binvest, Super Grill i Super san Posušje, tvrtke MM Trade i Lijanovići Široki Brijeg, Vinogradi Nuić, mastiok Berlin, Persona Split. Utrku je podržalo i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Medijski pokrovitelji Radio Posušje i PRO TV.

Drugo poluvrijeme ove utrke je veliko zajedničko druženje koje se održi u Podbiloj, a koje već treću godinu za redom okuplja mnoga imena iz kulturnog, političkog i društvenog života s obje strane granice Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prilika je to za upoznavanja s ciljem povezivanja prostora s jedne i druge strane granice i u tom smislu rad na zajedničkim projektima prekogranične suradnje, naveli su organizatori.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.