Solistički koncert Ante Milića u Mostaru

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Galeriji kraljice Katarine Kosača s početkom u 19:30 sati u organizaciji HKD Napredak Glavna podružnica Mostar bit će upriličen solistički koncert na harmonici Ante Milića.

Na programu će se naći djela sljedećih skladatelja: F. Couperina, D. Shostakovicha, V. Zolotaryova i A. Kusyakova.

Ante Milić je rođen 18. lipnja 2002. godine u Mostaru. Osnovnu glazbenu školu završio je u Glazubenoj školi I. i II. stupnja u Mostaru gdje je bio učenikom generacije. Daljnje glazbeno obrazovanje nastavio je, također, u Glazbenoj školi I. i II. stupnja u Mostaru završivši srednju glazbenu školu, instrumentalni smjer harmonika, u klasi mr. Aleksandra Stojanovića s odličnim uspjehom.

Nakon toga upisuje Muzičku akademiju, smjer harmonika, u Istočnom Sarajevu. Trenutačno je apsolventom na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu u klasi mr. Rade Radovića, redovitoga profesora.

Tijekom svoga glazbenoga školovanja nastupao je na mnogim međunarodnim natjecanjima i ostvarivao zapažene rezultate. Na zadnjem natjecateljskom nastupu na 14. Međunarodnom festivalu harmonike „AKORDEON ART plus“ u Istočnom Sarajevu osvojio je prvu nagradu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.