Blaž Slišković o svojoj karijeri: Više sam kvalitetnih utakmica odigrao u Veležu, nego u Hajduku – Jabuka.tv

Blaž Slišković o svojoj karijeri: Više sam kvalitetnih utakmica odigrao u Veležu, nego u Hajduku

Gost emisije “Portret prvaka” bio je legendarni Blaž Slišković.

U prvoj emisiji o legendarnom Baki možete saznati koje je sportove Slišković trenirao prije nogometa,te kada se uključio u mlađe uzraste Veleža.

Nakon pet godina godina provedenih u dresu Mostaraca s kojim osvaja kup 1981. godine Baka se seli u splitski Hajduk gdje je potvrdio svoja velika nogometna umijeća.

Sljedeća destinacija europskog Maradone bio je francuski Marseille gdje je proveo jednu godinu,i upravo s pričom o momčadi s Velodroma završava prvi dio emisije.

U drugom dijelu emisije koja je na programu 4. siječnja 2021. godine Slišković govori o iskustvima u Seriji A u dresu Pescare čije boje brani u dva navrata. Spomenuo je svoju avanturu s legendarnim Stjepanom Spajićem u Hrvatskom Dragovoljcu i kako je dao svoj udio u obnovi HŠK Zrinjski.

Između ostalog osvrnuo se na igre u reprezentaciji bivše Jugoslavije te o malonogometnim majstorijama koje je pokazivao na popularnom Kantarevcu. Kroz oba dijela emisije Baka prepričava brojne anegdote iz njegove igračke i trenerske karijere.

U emisiji o Blažu Sliškoviću govore njegovi suigrači iz Veleža, Hajduka, renomirani sportski novinari te kolege treneri. Urednik i voditelj emisije Portret prvaka je Albert Pehar.

(www.jabuka.tv)


18 komentara

 • zašto Slišković spominje Velež kadse izbriso.gumicom iz matičnog kluba.ukojemje igro.svašta.o Veležu priča.tajgaje klub napravijo poznatim.slišković nema pravo da Veleža spominje.slišković odrekose veleža

 • anonimno.od seijaka.sprčijoti Slišković sve od ženska u kući.velež kakavje bijo u bivšoj jugi takoje i sad samosuse promijenile generacije.viste veleža uvjek mrzili isto kao sad nijevam Velež ništa dužan viste Veležu dužni.oteliste stadijona pod bijelim brijegom.kojije namjenjen za Veležove domaće utakmice.devedeset druge od sokolarskog kluba osnovali ste nk Zrinski.dalimu osnivanje devesto pete golemaje vaša lopovska filozofija.slišković.nema pravo.veležs.spominjat.javnose.izbriso gumicom.nekse drži Slišković Zrinskom za rukave.

 • anonimno.9.00 nije pro bošnjački.jezik već bosanski.vise hrvati Sanjin služite.nemate svog jezika sadste počeli izmišijat neke lijeve rječi.utom vašem nakaradnom jeziku

  • A ko nam reče? Primitivac koji nema tri čiste u glavi. Bosna je oduvijek bila jedna hrvatska županija ili banovina kako je se nekad govorilo. Tu se ubrajaju samo oni hrvati koji su živili oko rijeke Bosne. Ostale županije su Rama, Usora, Soli itd. Nema ništa od muslimanskog izmišljanja bosanske nacije. Hercegovina i Bosna su kao Njemačka i Bangladeš.

 • mirza.safvet.u12.13.hahahaha.kaste doselili u devetom vjeku bosnaje imala državu.viste naciju
  sastavijena od svačije ijuske sperme imate dva posto turski gena.malo od madara.austrijanaca talijana.viste nacija kao konzervirani duveč.totigaje bilo jebi nevadi.toje bila humanitarna pomoć sa koijena.šuti nebrujajse.pi

  • Doselili smo u 7. vijeku i napravili veliku državu od Bugarske do Italije i od Poljske do mora. Onda su upali između Mađari i Srbi. Bosna je bila jedna od hrvatskih županija.

 • Turski povjesničar Ali piše ovako: “»Što se tiče plemena Hrvata, koje se pripisuje rijeci Bosni, njihov se značaj odrazuje u veseloj naravi; oni su po Bosni poznati i po tekućoj rijeci prozvati. Duša im je čista, a lice svijetlo. Većinom su stasiti i prostodušni — njihovi likovi kao značajevi naginju pravednosti. Golobradi mladići i lijepi momci poznati su (nadaleko) po pokrajinama radi naočitosti i ponosi-tosti, a daroviti spisatelji kao umni i misaoni ljudi.”

  Radikalni muslimani nastoje izbrisat svoje hrvatske korjene. 😆

 • anonimno.u 13.41lažeš.niste došli u sedmom vjeku već u devetom.sa granice Irana i avganistana.preberi tuvašu istoriju čuj stvorili državu od Bugarske do italije.hahahah.nikad vi hrvati niste imali državu.ovovamje prva kojaje priznata u svijetu znašli ti.kako švabe nazivaju hrvatsku državnost sezonska država hrvatska.pavelić osnovnvo tu sezonsku hrvatsku državu.madari traže Slavoniju Talijani Istru i dalmaciju kadvam to kaminu imaćete samo Zagreb sa okolinom.

  • Nemaš ti pojma, hrvati su osnovali sve od Kijeva u Ukrajini do Trsta u Italiji i do Praga u Češkoj. Tri brata Hrvata, Rus, Čeh i Leh su osnovali Rusiju Češku i Poljsku.

   A Bosna, to su ti bila tri hrvatska sela uz rijeku Bosnu.

   I planina Velež je nazvana po hrvatskom Bogu Velesu. I planina Troglav kod Livna po hrvatskom bogu Troglavu. I Triglav u Sloveniji.

   I Neretva i Morava, sve je nazvano po Hrvatima.

   Mađari su 50% postali od Hrvata, nasjjače prezime u Mađarskoj je Horvat (Hrvat).

   Čekaj ti islamsku državu, neće od tog bit ništa. 😆

 • Znaš Bošnjače, nije davno bilo
  Sveg’ mi svijeta nema petnaest ljeta
  Kad u našoj Bosni ponositoj
  I junačkoj zemlji Hercegovoj
  Od Trebinja do Brodskijeh vrata
  Nije bilo Srba ni Hrvata
  A danas se kroza svoje hire
  Oba stranca ko u svome šire
  Oba su nas gosta saletila
  Da nam otmu najsvetije blago
  Naše ime ponosno i drago
  1891 Safvet Beg Bašagić

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.