Blagoslovljen zavjetni kip svetog Josipa u širokobriješkoj crkvi

Kip svetog Josipa, koji za ruku drži Malog Isusa, svečano je blagoslovljen u ponedjeljak na večernjoj svetoj misi u dupke punoj širokobriješkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Riječ je o zavjetu 12 širokobrijeških obitelji, koji je još uvijek otvoren, za zaštitu obitelji, očinstva i majčinstva te za blagoslov našeg roda i potomstva.

Razlozi su vrlo bitni, da narod koji se okuplja oko Kristova oltara pronalazi utjehu i u samoći crkve upravo u prisutnosti svetačkih kipova. Blagoslov očinstva i majčinstva, blagoslov roda i potomstva – to je zavjet obitelji Širokoga Brijega.

Više obitelji okupilo se u ovu inicijativu, a ona još nije završena. Stoga je i običaj u Crkvi kada se blagoslivlja novi kip da se lemuzina od te mise pretvara u zavjet svetomu Josipu, a ova će lemuzina biti namijenjena za isplatu ovoga prekrasnoga rada, rekao je nakon blagoslova gvardijan Franjevačkog samostan i župnik fra Ivan Marić koji je dodao da je svoju službu posvetio i stavio pod zaštitu svetog Josipa.

Kip u prirodnoj veličini rađen je od prirodnoga punog drveta te je visok 180 centimetara. Tijekom ovog tjedna kip će biti postavljen na posebno mjesto u širokobriješkoj crkvi.

Zavjetni kip svetog Josipa koji za ruku drži Malenog Isusa

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • sv.Josipe zagovaraj za sve nas ,da prihvatimo Božiju Ljubav i milosrđe,lipo-Bogu hvala i slava,Hvaljen Isus i Marija i sv.Josip

  • Dragi Bog blaslovio fra Ivana i sve nas ,Boze hvala ti kad si nam dao fra Ivana ,da imamo zastitnika Svetog Josipa,po njegovu zagovoru, da cuva i brani svoj puk od svakog zla dadne mir ljubav i sklad ovom svome narodu

  • O Isusovom djetinjstvu se zna vrlo malo i to je ono što me uvijek interesiralo zašto.Možda je tako s razlogom bilo ili moralo biti ali pouzdano znamo da je Isus proveo djetinjstvo s majkom MARIJOM I poočimom ,svetim Josipom u sretnoj, blagoslovljenoj obitelji.Na jednom mjestu Isus se osvrće na svoje odrastanje sMajkom i Josipom i kaže;bijahu oni kao dva mirisna ljiljana čije se duše ljubljaše a ja bijah posred njih.
    Zaručniče presveti, čuvaj nas s Marijom i Isusom i bdijte nad nama , jer su zli ljudi naumili zlo u svojim srcima provesti u djelo zla nad ljudima cilog svita.

  • Treba nam pod hitno vise muskarsca tipa Sv.Josipa, blage naravi, koji postuje i voli zenu i dijete, radisan, samozatajan, nesebican i mudar.
    Da je barem i pola od toga, ne bi bilo lose

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.