Ovo su novi/stari veleposlanici i konzuli BiH

Predsjedništvo BiH u ponedjeljak je dalo suglasnost za imenovanje novih veleposlanika, konzula i šefova misija širom svijeta.

Imena veleposlanika koje je nominirao član Predsjedništva Denis Bećirović su već ranije bila poznata, a u ponedjeljak je obznanjeno koga Željko Komšić i Željka Cvijanović šalju u diplomatske misije.

Komšićevi veleposlanici

Tako je Komšić za veleposlanike predložio: Svena Alkalaja koji je do sada bio veleposlanik pri UN-u će od sada biti veleposlanik BiH u SAD-u, novinar Dario Novalić će biti veleposlanik u Sloveniji, Vanja Filipović s mjesta veleposlanika u Velikoj Britaniji ide za šefa misije BiH pri NATO-u, Slavko Matanović ide za veleposlanika u Jordan, Danka Savić s veleposlaničke pozicije iz Španjolske ide za šeficu misije u međunarodnim organizacijama u Austriju, a Mato Zeko u Japan, dok će Dragan Mihaljević biti konzul u Istanbulu, piše Bljesak.info.

Imenovanje veleposlanika BiH u Turskoj je pripalo Bećiroviću i on će na to mjesto imenovati svog kandidata po isteku mandata aktualnom veleposlaniku Adisu Alagiću.

I Martina Mlinarević će dobiti drugi mandat na mjestu veleposlanice u Češkoj, kao i Branimir Jukić u Crnoj Gori.

Veleposlanici Željke Cvijanović

Željka Cvijanović je za veleposlanike predložila: Siniša Berjan (Kina), Siniša Bencun (Austrija), Dragan Vuković (Grčka), Dragan Jaćimović (Sjeverna Makedonija), Obrad Kesić (Šef misije BiH pri EU), Biljana Gutić Bjelica (Mađarska), Milorad Živković (Rumunjska), Aleksandar Vranješ (Srbija), Bojan Vujić (šef misije BiH u UN u Ženevi), Boro Bronza (Švicarska), Koviljka Špirić (Poljska), Duško Kovačević (Izrael), Aleksandar Bogdanić (Kanada), Aleksandra Mičić (Bugarska), Bojan Đokić (Ujedinjeni Arapski Emirati), Tatjana Telić (konzul u Chichagu), Vera Sajić (konzul u Stuttgartu).

Podsjetimo, Obrad Kesić, koji će BiH sada predstavljati u EU, ranije je bio šef predstavništva RS-a u SAD-u.

Bećirovićevi veleposlanici

Od ranije je poznato da je Bećirović za veleposlanike predložio: Osmana Topčagića (Velika Britanija), Erola Avdovića (Belgija), Zlatka Lagumdžiju (Ujedinjeni narodi), Harisa Bašića (Vijeće Europe), Amira Arifovića-Harmsa (Italija), Damira Arnauta (Njemačka), Anesu Kundurović (Danska), Elmu Kovačević-Bajtal (Hrvatska).

(www.jabuka.tv)

9 komentara

 • Ova žena misli kao da je neki hercegovači disident, neka iskrivljena verzija Brune Bušića 21. stoljeća. Sa plemenitim ciljem ponovnog “pitomiziranja” hrvatskog i katoličkog puka u bih. Nije joj jasno kako se tako dobro slaže s ekipicom iz Sarajeva. Nije joj jasno kako drugi ne vide da smo mi i oni isti narod…

  Ima termin za to. U narodu se kaže poturice. I ti se posalamila i ti si izdala. Izdala selo, ulicu i narod.Za siću. Ni 33 škuda, ni za šta. Slagalo te da si bitna a koriste te protiv onih za koje si umislila u tom svom plitkom potočiću u glavi da si im spasenje. Da si novi dolazak Brune Bušića jadnom hercegovačkom narodu. Daš nas ti svojim perom i tintom spasit.

  Minjaj ime u Beriba Quihote i mrš sa ljutine i kamena. Nije za svakoga ljutina i kamen, muka i tlačenje. Samo rijetki mogu trpit stoljetne nepravde i ne dat svoje. Osatat vjeran sebi dok ne legne pod krški kamen. Ne trebamo te. Rekli bi tvoji razguli i ne uzimaj nas usta. Mi nismo tvoji.
  Ovim putem bi spomenuo da nisam ni strankom HDZ oduševljen.
  Vi ste tamničari vlastitog naroda.

  Lp

 • Juda je izdao Sina Božjeg za prokletih i krvavih 12 srebrnjaka. I svi znamo kako je završio. Ni, od svega je najvažnije da je on dobio nadimak Juda-izdajica i sve izdajice nakon njega nose naziv Juda a Hrvatska povijesno imade mnoge Jude. Martina Mlinarević je Hrvatski Juda i ostaće upamćena kao izdajica svog naroda i to ne za 12 srebrnjaka već za svoju samo promociju, naivnost, zaluđenost, jugoslovenštinu, umišljenost, pozu, elitizam. Zbog svih tih razloga žrtvovala je svoj narod, svoje temelje, podrijetlo te će stoga ona i sve nakon nje što ostaje biti obilježeno pečatom izdaje. Čak je i čuveni talijanski pisac Dante Alighieri izdajice smještao u najdublje dno svog zamišljenog pakla. To je cijena njene izdaje čije razmjere Martina Mlinarević još ne može nazrijeti. Konačno kako siješ tako i žanješ.

 • Osnovna krilatica bivših komunista i njihovog potomstva jest: ,, Bitno je da je tebi dobro”.
  Dakle, riječ je o potpunoj odsutnosti dijela ,,svijesti” koji je zadužen za empatiju. Neke osobe su manje, neke više empatične, to je prirodno, međutim ovdje je riječ o ideologiji koja se od malenih nogu, kroz obiteljski odgoj oblikuje na način koji ima samo jedan cilj, a to je sprečavanje stvaranja pravno uređene države. Dakle, stvaranje povlaštenog staleža, nositelja političkih procesa, nije nepoznanica ni u razvijenim društvima. Naprotiv, i tu su prisutni problemi sa korupcijom i prekomjernim neosnovanim bogaćenjem. Međutim, ako usporedimo političke sustave koji donekle uspjeli stvoriti uvjete pravne sigurnosti, koliko-toliko su osigurale barem donekle jednake mogućnost za sve, za razliku od ex-komunističkih sustava, kojima je primarni cilj silom održavanje na vlasti, pa i pod cijenu brutalnog rata.
  Nažalost, hrvatski narod nije na vrijeme prepoznao manipulacije te se uvukao u jedan začarani krug – oživljene komunističke ideologije. Kažem, ne postoji idealan politički sustav, ali uvjet jest barem neki pravedan sustav, a to se može postići samo kroz pravnu država, što je komunistima najveći problem, jer odgovornost za politiknstvo je puno veća i ozbiljnija.

 • Hrvati su prepoznali sve ali Martinu ne možeš prepoznati. Ne ona nije naša, ona nije naša od glave do pete, ne ona nije naša jer njeni su izgubili ’95.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.