Cvitanoviću nedostajao bošnjački glas za predsjednika Povjerenstva za nadzor nad radom OSA-e

Na konstituirajućoj sjednici izaslanik Ilija Cvitanović (HDZ 1990) nije izabran za predsjednika Povjerenstva za nadzor nad radom OSA-e unatoč koalicijskom dogovoru.

Razlog je to što se na sjednici Povjerenstva nije pojavio izaslanik Kemal Ademović (NiP), a da bi netko bio izabran na ovu funkciju, mora dobiti podršku bar jednog člana Povjerenstva iz reda svakog naroda.

Četiri osobe koje ispunjavaju uvjete

Podsjećamo, procedura je takva da predsjednik ovog Povjerenstva može biti samo osoba koja je iz opozicijske stranke, a da se u Povjerenstvu nalaze samo četiri osobe koje ispunjavaju taj uvjet: Ilija Cvitanović, Darko Babalj (SDS), Šemsudin Mehmedović (SDA) i Safet Softić (SDA).

Albin Muslić (SDP) je predložio Šemsudina Mehmedovića za mjesto predsjednika, dok je drugi prijedlog bio Ilija Cvitanović. Ilija Cvitanović je dobio šest glasova, a Šemsudin Mehmedović dva glasa, ali Cvitanović nije mogao biti izabran zbog toga što nije imao glasove Bošnjaka, doznaje Avaz.

Netočne informacije

U nekim medijima su se pojavile informacije da je došlo do tenzija na sjednici, pa su tim povodom kontaktirali Iliju Cvitanovića, koji je negirao te navode.

Nije formirano Povjerenstvo za nadzor nad radom OSA-e, jer ja kao pripadnik opozicije na razini Parlamentarne skupštine BiH nisam dobio podršku niti jednog predstavnika bošnjačkog naroda iz SDA i SDP-a. Bit će nastavak sjednice, pa ćemo vidjeti kako će to sve skupa završiti, rekao je Cvitanović za Avaz.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.