Bjeličina analiza, ali i kritika Dalića i Vatrenih: Ja to nikad ne bih napravio, velika taktička greška | Jabuka.tv

Bjeličina analiza, ali i kritika Dalića i Vatrenih: Ja to nikad ne bih napravio, velika taktička greška

Hrvatska je u Ligi nacija izgubila od Švedske 2:1, čime je odluka o ostanku u elitnom rangu Lige nacija odgođena za posljednje kolo.

U studiju Nove TV gostovao je standardni komentator Mate Bilić te Osijekov trener Nenad Bjelica.

Jedino što je pozitivni je ovaj gol koji daje nadu. Dominacija Švedske i zaslužen rezultat, rekao je Bilić.

Opširniju analizu ponudio je Bjelica, koji je imao riječi kritike za reprezentaciju i Zlatka Dalića.

Ja bih samo potvrdio što je Mate rekao. Apsolutno zaslužena pobjeda Švedske. Moglo je biti i uvjerljivije s obzirom na prilike. Pozitivno je što smo još uvijek ispred njih i imamo šanse. Ne možemo biti zadovoljni ni u defanzivi ni u ofenzivi. Vezni red i napad je bio standardan i očekivali smo više, rekao je, pa se osvrnuo na Dalićeve izjave prije utakmice.

Kao da smo igrali na bod, a to je ono što je Dalić rekao prije utakmice da ne treba raditi. Nije dobro uopće slati poruku da se igra na bod. Uvijek bih kao trener rekao da se igra na pobjedu. Ja to ne bih nikad rekao. Šalješ poruku igračima da se igra na bod, rekao je Bjelica.

Osvrnuo se i na prvi gol Švedske koji je zabio Dejan Kuluševski. Smatra da je to velika greška Kovačića, a doveo je u pitanje i uvrštavanje veznjaka Chelseaja na tu poziciju.

Velika taktička greška Matea Kovačića. Nema potrebe da se on uvuče toliko u krilu obrani. On nije idealan izbor za igrati sam tu šesticu, danas je dobro igrao s Modrićem u paru, ali više mi vuče osmici, igrač je koji stvara razliku. Na šestici je puno važnije koliko anticipirate igru. Nije važno koliko ste brzi i kakav ste nogometaš, nego kako stojite na terenu. On je dao previše prostora Kuluševskom, šestica mora biti tu.

Bjelica je komentirao i ulazak Marija Pašalića umjesto Ante Budimira.

Kod rezultata 2:0 očekuješ da uđe špica, ali to izbornik najbolje zna, on je na licu mjesta i zna koliko je Petković trenirao i za koliko je bio spreman. Međutim, očekivao bih da je ušao Petković. Sigurno bi to bilo logičnije.

Josip Brekalo u 22. minuti je prodao sjajan lažnjak, pa pucao iz gotovo mrtvog kuta. Bjelica je i to naveo kao pogrešku mladog krila.

Uvijek je bolje centrirati. Male su mogućnosti odavde zabiti gol. Igrači su u naletu, lakše im je napasti loptu. U mojoj ekipi je to izričito zabranjeno. Kad se ima čist centaršut, mora se centrirati iz tog razlog što su napadači u naletu.

Vatreni poraženi od Švedske i tako ugrozili opstanak u elitnoj skupini Lige nacija

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

  • dalić.nikakavjeto trener.morese svrstati sa čačićem.dalića ufatila ona euforija sa svjetskog prvenstva u rusiji.znamo kakojetosve namješteno da Hrvatska bude finalist.svjeskog prvenstva.modrić.nije zaslužio zlatnu kopačku onje osrednji nogometaš svejeto.sredeno kao funale

Komentiraj: