Bjelica suspendiran do kraja sezone, Mujić vrhunski odradio posao u Krupi!

Na sjednici Povjerenstva za suce i suđenje NS BiH održanoj danas u Sarajevu, izvršena je analiza suđenja na utakmicama 6. kola Lige za prvaka i Lige za ostanak BHT PL.

Utvrđeno je da je na utakmici FK Sloboda-FK Željezničar bilo značajnih sudačkih propusta na štetu obje momčadi, te je donesena odluka da se glavni sudac tog meča, Vladimir Bjelica kažnjava nedelegiranjem do kraja tekućeg prvenstva.

Na ostalim utakmicama suđenje je bilo u skladu s pravilima nogometne igre.

Nakon sjednice, održan je zajednički sastanak Povjerenstva za suce i suce „A“ liste BHT PL, na kojem je sucima ponovo skrenuta pozornost na važnost utakmica u samoj završnici prvenstva i KUP-a.

Povjerenstvo je i pored evidentnih propusta u suđenju, stanovišta da su oni rezultat dekoncentracije i neadekvatne pripreme za utakmicu, a ne plod tendencije ili favoriziranja nekog od klubova.

Također, u cilju podizanja transparentnosti i regularnosti natjecanja na još viši nivo, Povjerenstvo za suce, u suradnji sa Tajništvom za sport, je donio odluku da na pojedinim utakmicama budu prisutni i specijalni posmatrači, priopćeno je iz NS BiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.