Bivši policajac kriv po svim točkama optužnice za ubojstvo Georgea Floyda

Bivšeg policajca iz Minneapolisa Dereka Chauvina porota je proglasila krivim po svim točkama optužnice za ubojstvo Afroamerikanca Georgea Floyda.

Chauvin je ubio Floyda u svibnju 2020. godine i to nakon što mu je prilikom uhićenja kleknuo na vrat i držao ga tako pritisnutim na tlo gotovo devet minuta.

Porota je odluku donijela nakon razmatranja tri tjedna svjedočenja 45 svjedoka, uključujući slučajne prolaznike, policijske službenike i medicinske stručnjake. Vijećanje porote započelo je u ponedjeljak i trajalo je nešto više od 10 sati.

Maksimalna kazna za prvu točku je do 40 godina zatvora, za drugu do 25 godina, a maksimalna kazna za treću točke optužnice je 10 godina i/ili 20.000 američkih dolara.

Tužiteljstvo je zatražilo ukidanje jamčevine, a Derek Chauvin je u lisicama odveden iz sudnice, javlja Hina.

Izvan zgrade suda gomila od nekoliko stotina je kličući dočekala vijest o presudi.

Presuda bi mogla, prema riječima suca Petera Cahilla, biti izrečena za osam tjedana.

Osudom Chauvina za smrt Georgea Floyda, tužitelji će početi usmjeravati pažnju na vođenje postupka protiv troje drugih koji su sudjelovali u fatalnom uhićenju.

Tou Thao, J. Alexander Kueng i Thomas Lane, svi koji su otpušteni i uhićeni nekoliko dana nakon što je Floyd umro prošlog svibnja, na suđenju 23. kolovoza suočeni su s optužbama da su pomagali u ubojstvu Floyda.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Policija u Sjedinjenim Drzavama ustrijeli na zalost i desetine bijelaca i nisam primjetioda je to nekakva vijest koja nas bombadira svaki dan.Pokoj ubijenom al ste pretjerali.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.