Bivši olimpijac otkrio zašto je zdraviji sada nego kada je bio profesionalni trkač | Jabuka.tv

Bivši olimpijac otkrio zašto je zdraviji sada nego kada je bio profesionalni trkač

Otkako se povukao iz profesionalnog trčanja, olimpijski sprinter Nick Symmonds odradio je pravu fizičku transformaciju. Osim toga, postao je i YouTuber.

U nedavnom videu Symmonds se osvrnuo na dane kada je bio profesionalni trkač i objasnio da se, iako je ponosan i zahvalan na stvarima koje je u tom vremenu postigao, sada s 36 godina osjeća sretnijim i zdravijim nego s 28 godina.

2012. godine bio sam jedan od najbržih trkača na 800 metara na Zemlji, te sam godine završio peti na Olimpijskim igrama. Ali nema ništa posebno zdravo u tome da se nešto radi u toj mjeri, kaže Symmonds.

Velika se šteta nanosi vašem tijelu u nastojanju da budete toliko usredotočeni. Uvijek sam se bavio nekim malim problemima, bilo da je riječ o frakturi, o ozlijeđenom ligamentu ili o bolestima. Stalno sam bio bolestan. Imao bih prehladu ili gripu svaki drugi mjesec jer sam toliko naporno trenirao i toliko putovao da mi je imunološki sustav uvijek bio srušen.

Još jedan aspekt njegove profesionalne trkačke karijere koji mu ne nedostaje je mršavljenje uoči utrke, piše Men’s Health.

Ciljana težina prije utrke uvijek je bila neprirodna težina, kaže on. Uvijek sam trenirao s 5 do 10 kilograma više nego što sam zapravo imao dok sam se utrkivao. Kad smanjujete kilograme, kad gubite toliko tjelesne masti, to je neprirodno.

Danas misli i da u vrijeme dok se natjecao ustvari nije bio dovoljno fleksibilan ni snažan te da je sada puno bolji sportaš.

Osim toga, osvrnuo se i na psihološki i emocionalni danak koji su intenzivni treninzi ostavili na njegovo mentalno zdravlje.

Nisam siguran da sam ikad upoznao profesionalnog trkača koji nije prošao neki oblik depresije, kaže te priznaje: U svojih 12 godina profesionalnog trčanja mnoge od tih godina sam proveo vrlo, vrlo depresivan.

Danas sam mentalno i fizički zdraviji nego što sam bio u vrijeme dok sam bio profesionalni trkač, a to dovodi do toga da sam i ja znatno sretniji, kaže.

Jako sam zahvalan što sam se 12 godina time profesionalno bavio, ali također sam jako zahvalan što je gotovo i uživam u svim divnim stvarima koje život nudi. Provodim vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima, bavim se drugim interesima, a ne samo trčanjem. Potpuna sam osoba, zaključio je.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: