Bivša ministrica vanjskih poslova uplovila u poduzetničke vode

Bivša ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uplovila je u poduzetničke vode osnovavši tvrtku.

Prema dostupnim podacima u Registru tvrtka portala Akta.ba tvrtka je registrirana 24.02.2023 godine pod nazivom BT Consulting d.o.o. – BTC d.o.o..

Firma se nalazi u Sarajevskoj županiji u ulici Ramiza Alića 56, Donji Hotonj općina Vogošća. Prema registriranoj djelatnosti bavit će se posredovanje u trgovini specijaliziranoj za određene proizvode ili grupe ostalih proizvoda. Turković je u ovoj firmi na poziciji direktora s kapitalom od 1000 KM.

Podsjećamo, Turković je obavljala i funkciju zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH nakon čega je otišla u mirovinu. Prema analizi CIN-a bivša ministrica Turković je vlasnica pet kuća u BiH i dva stana u Hrvatskoj i Australiji, a sinovi joj posjeduju još tri nekretnine u Sarajevu.

Ona je 2008. godine od Općine Stari Grad otkupila stan od skoro 120 kvadrata plativši ga certifikatima 15.400 KM. Četiri godine kasnije ga je prodala po 11 puta većoj cijeni – za 180 tisuća maraka.

Potom je kupila dvije kuće u Sarajevu koje vrijede skoro pola milijuna maraka, te je vlasnica još dvije u Fojnici i jedne u Stocu. Ove nekretnine prostiru se na skoro dulum i po zemlje.

Njena posljednja plaća veleposlanice u Kataru iznosila je preko devet tisuća maraka, a uz to je imala prihode od oko četiri tisuće maraka za izdavanje nekretnina. Turković je tijekom karijere redovno imala angažmane kao predavač na Sveučilištu u BiH, Europi i svijetu.

Posjeduje dva vozila – Porsche Cayenne i Volkswagenov Kombi.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.