Bitcoin bilježi najgori početak godine ikada

Bitcoin je pao za više od 50 posto u usporedbi s dolarom u prvom tromjesečju 2018. To je najlošiji zabilježeni početak godine u povijesti ove kriptovalute.

Polovinom prosinca Bitcoin je je dosegao najvišu cijenu

CoinDesk izvještava da je spomenuta kriptovaluta u prvom tromjesečju iskusila svoj najlošiji početak godine ikada. To je ujedno i drugo najgore tromjesečje do sada. Inače, najgore tromjesečje Bitcoin je doživio u trećem tromjesečju 2011. kada mu je vrijednost pala za 68% u usporedbi s dolarom.

“Polovinom prosinca Bitcoin je je dosegao najvišu cijenu od skoro 20,000 dolara. Zbog straha od strože regulacije i smanjenog prometa trgovanja na azijskom tržištu ubrzano je počeo opadati početkom godine.”

Polovinom prosinca Bitcoin je je dosegao najvišu cijenu od skoro 20,000 dolara. Zbog straha od strože regulacije i smanjenog prometa trgovanja na azijskom tržištu ubrzano je počeo opadati početkom godine. Do sredine siječnja vrijednost Bitcoina pala je na manje od 10,000 dolara.

Kraj ožujka bitcoin je dočekao s vrijednošću od 6,926 dolara

Od tada se ova kriptovaluta bori za novi polet, a njezina cijena varirala je između 10,000 i 7,000 dolara. Kraj ožujka bitcoin je dočekao s vrijednošću od 6,926 dolara, što je gotovo upola manja vrijednost s početka siječnja kada je vrijedio 13,412 dolara.

„Krajem prošle godine, vrijednost kriptovaluta je vrlo brzo dosegla vrlo visoke iznose što je naravno bilo neodrživo na duže staze.”

Nigel Green, osnivač i CEO deVere Group koja nudi aplikaciju za kriptovalute izjavio je: „Krajem prošle godine, vrijednost kriptovaluta je vrlo brzo dosegla vrlo visoke iznose što je naravno bilo neodrživo na duže staze. Otada se svim velikim kriptovalutama promijenila vrijednost.”

Upozorio je i na direktne posljedice tih događaja: Upravo su te promjene u vrijednostima najviše odgovorne za promjene u stavu investitora. Vjerujem da velika većina investitora više ne gleda na kriptovalute kao na sredstvo brzog bogaćenja,kao što je to možda bio slučaj ranije.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.