Biskupska konferencija BiH bira novog predsjednika

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine (BK BiH) održat će redovito zasjedanje pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tome Vukšića, dopredsjednika BK BiH.

Zasjedanje će započeti u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru u ponedjeljak, 21. ožujka, u 9 sati, a završit će u utorak, 22. ožujka, u 12 sati kada će biti održana i konferencija za novinare, priopćeno je iz BH BiH, prenosi kta.

Kako je najavljeno, medijima će se obratiti biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, kao i novoizabrani predsjednik BK BiH.

Inače, novog predsjednika BK BiH izabrat će biskupi na dvodnevnom zasjedanju nakon što je papa Franjo, 29. siječnja ove godine prihvatio odreknuće od pastoralnog vodstva Vrhbosanske nadbiskupije nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića čime je prestao i njegov mandat predsjednika BK BiH.

Biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća pročelnika Vijeća, Komisija, Tajništva, Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te Misijske središnjice i Papinskih misijskih djela BiH.

Razgovarat će i o aktualnom stanju Crkve i društva u Bosni i Hercegovini, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.