BiH usprkos problemima napravila značajne korake na putu ka EU

Izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sead Kadić i zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH Predrag Kožul susreli su se danas u Varšavi s predsjednikom Grupe prijateljstva za BiH Sejma Republike Poljske Bogdanom Rzoncom.

Rzonca je zahvalio Kadiću i Kožulu koji sudjeluju na Trećem sastanku predstavnika parlamenata zemalja srednje i istočne Europe i u svečanostima povodom 550. godišnjice poljskog parlamentarizma te je ocijenio dobrim bilateralne odnose između Poljske i BiH.

Dodao je da poljski Sejm i njegova zemlja pružaju punu podršku nastojanjima BiH da postane članica Europske unije i Sjevernoatlantskog saveza (NATO).

Članovi bh. izaslanstva čestitali su 550. godišnjicu postojanja parlamentarne demokracije u Poljskoj te izrazili zahvalnost Poljskoj i drugim državama članicama Višegradske grupe na podršci BiH, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kako je ocjenjeno na susretu BiH je u prethodnim godinama, usprkos političkim i ekonomskim problemima, uspjela napraviti niz značajnih koraka u procesu evroatlantskih integracija.

Razgovarano je i o mogućnostima da BiH iskoristi iskustva poljskih eksperata, posebno u pogledu korištenja sredstava iz europskih fondova.

Tijekom sastanka, kojem je nazočio i otpravnik poslova Veleposlanstva BiH u Varšavi Ivica Pranjić, bilo je riječi o imenovanju novog veleposlanika BiH u glavnom gradu Poljske, kao i o imenovanju počasnog konzula BiH u toj prijateljskoj zemlji.

(Fena)

1 komentar

Komentiraj: