BiH testira digitalni signal – Jabuka.tv

BiH testira digitalni signal

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH, na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa BiH, usvojena je Informacija o poduzetim aktivnostima radi ubrzanja procesa digitalizacije u BiH u kojoj je, između ostalog, navedeno da se očekuje da će testni signal biti pušten u naredna tri mjeseca.

Informacija i predloženi zaključci su rezultat suradnje ministarstva s Regulatornom agencijom za komunikacije BiH i sastanaka na najvišoj razini dviju institucija tijekom kojih su definirani određeni pravci djelovanja kako bi bile ublažene negativne posljedice kašnjenja uvođenja digitalnog emitiranja.

U narednom razdbolju, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH će dostaviti na usvajanje Vijeću ministara BiH Prijedlog odluke o oslobađanju Javnih radiotelevizijskih (RTV) servisa u BiH i komercijalnih TV stanica u BiH obveze plaćanja državnog doprinosa za korištenje radiofrekventnog spektra.

Također, ministarstvo će imenovati Komisiju za nabavu digitalnih mikrovalnih linkova Javnih RTV servisa u BiH – II faza i razmotriti mogućnost prelaska sa standarda DVB-T na standard DVB-T2, prateći tehnološki napredak, a radi pomoći komercijalnim TV stanicama, te razmotriti način na koji će biti subvencionirano stanovništvo BiH za nabavu ST boksova.

Ministarstvo trenutno privodi kraju aktivnosti u vezi preuzimanja ostatka digitalne opreme nabavljene u prvoj fazi digitalizacije, te početka instaliranja te opreme na objekte širom BiH, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.