BiH: Ratni vojni invalidi dobit će 60 automobila

Federalni ministar za pitanja boraca Salko Bukvarević i direktor Porschea BiH Senad Olovčić danas su potpisali Sporazum o isporuci automobila ratnim vojnim invalidima (RVI) 100 posto prve grupe.

Njima bi do 12. rujna trebalo biti isporučeno 60 automobila “škoda nova octavia ambition” karavan 1.4 TSI automatik, čija je vrijednost 1.491.000 KM.

“Nadam se da će i prije ovog roka biti isporučeni automobili kao ortopedsko pomagalo iz razloga što su RVI u situaciji da svakodnevno posjećuju liječnike”, kazao je ministar Bukvarević.

Izrazio je zahvalnost Komisiji koja je, kako kaže, uredno provela međunarodni tender, na kojem je pobijedio Porsche BiH.

Direktor ove firme Senad Olovčić govoreći o kvaliteti automobila potvrdio je da su u njima ugrađena posljednja tehnološka dostignuća, koja će svakako biti od koristi ratnim vojnim invalidima, prenosi Pogled.ba.

U ime krajnjih korisnika nadležnim institucijama su zahvalili predsjednik Saveza RVI paraplegičara FBiH Mujo Aganović i predsjednik Saveza RVIFBiH Esad Delić, te istaknuli da automobili zadovoljavaju potrebe navedene kategorije i da će biti isporučeni na vrijeme, budući da je to slučaj i u protekle tri godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.