BiH: Priznao krivnju u slučaju ubojstva policajaca i nagodio se na 15 godina zatvora

Marko Trifković je sporazumno priznao krivnju u slučaju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića krajem listopada 2018. godine u naselju Alipašino Polje.

Ovu informaciju je za Klix.ba potvrdio Trifkovićev odvjetnik Dražen Zubak koji je naglasio da je sporazumom za njegovog branjenika predviđena kazna u trajanju od 15 godina. Osim Trifkoviću, za ubojstvo policajaca sudi se Savi Marinkoviću i Aleksandru Macanu.

S obzirom na to da je Trifković priznao krivnju, njegov predmet će biti izdvojen u odnosu na ostale optužene te će biti zakazano ročište na kojem će se razmatrati sporazum o priznanju krivnje. Marinković je optužen da je ubio policajce Šehovića i Vujinovića, ispalivši iz mitraljeza najmanje 20 metaka. Šehović je preminuo na mjestu događaja dok je Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije. Policajci su ubijeni nakon što su optužene zatekli u krađi automobila Volkswagen Golf 6 hrvatskih registarskih oznaka.

Naime, prema optužnici, Macan je sjedio u Golfu kojeg je pokušavao upaliti s Trifkovićem dok je Marinković bio na suvozačevom mjestu automobila Seat Leon, čuvajući im stražu. Tužiteljstvo tvrdi da je Marinković pucao iz mitraljeza na policijsko vozilo u kojem su bili Šehović i Vujinović te da su optuženi Seat Leonom pobjegli u pravcu Lukavice i Pala, gdje su ostavili vozilo te rastavili i zakopali mitraljez. Tvrdi se da su koristili mobilnu aplikaciju Sky za slanje šifriranih poruka.

Suđenje Trifkoviću, Marinkoviću i Macanu pred Županijskim sudom u Sarajevu je počelo u veljači prošle godine.

(www.jabuka.tv | Foto: Avaz)