BiH: Političkim strankama isplaćeno više od 20 milijuna KM

Prema podacima prikupljenim od nadležnih organa i institucija na svim razinama u Bosni i Hercegovini, za financiranje političkih subjekata u 2023. godini planirana su sredstva u iznosu od 20,996,233.43 KM.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je, pored ostalog, na sjednici u četvrtak primilo k znanju informaciju o izvršenom pregledu, kontroli i reviziji financijskih izvještaja političkih stranaka za 2021. godinu, sa nalazima revizije i Izvještaj o pregledanom stanju financijskog poslovanja političkih stranaka u 2021. godini, kao i informaciju o planiranim i isplaćenim sredstvima političkim subjektima u 2023. godini iz proračuna svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine će, u skladu sa Zakonom o financiranju političkih stranaka, pokrenuti postupak protiv 47 političkih stranaka za koje je pregledom i revizijom njihovih financijskih izvještaja utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su u 2021. godini prekršile odredbe Zakona o financiranju političkih stranaka.

Navedeni izvještaji o reviziji političkih stranaka, sa nalazima revizije i mišljenjem revizora, bit će objavljeni na internet stranici www.izbori.ba , a mišljenje revizora i u Službenom glasniku BiH.

Prema podacima, prikupljenim od nadležnih organa i institucija na svim razinama u Bosni i Hercegovini, za financiranje političkih subjekata u 2023. godini planirana su sredstva u iznosu od 20,996,233.43 KM. Od planiranog iznosa isplaćeno je 96,65 posto, odnosno političkim subjektima je isplaćeno 20,293,347.55 KM, navodi se.

Informacija ne sadrži podatke o uplatama sredstava političkim subjektima iz proračuna Srenjobosanske županije, Općine Breza i Općine Kalinovik jer ih još nisu dostavili.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine će također, na svojoj internet stranici, objaviti podatke o planiranim i isplaćenim sredstvima političkim subjektima u 2023. godini iz proračuna svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini izuzev Srednjobosanske županije, Općine Breza i Općine Kalinovik, priopćio je Ured za informiranje SIP-a BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.