BiH: Na službenom popisu 5.332 mrtva glasača

Imena 5.332 umrle osobe se nalaze u evidencijama Središnjeg biračkog popisa, a za koje su izborna povjerenstva uspjela izvršiti provjeru činjenice smrti, priopćeno je nakon što je Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIPBiH) na sjednici u Sarajevu razmatralo Informaciju o broju umrlih osoba čija se imena nalaze u evidencijama ovog povjerenstva.

Informacija je sačinjena prema izvještajima dostavljenim iz 102 općinska/gradska izborna povjerenstva u BiH. Prema navedenoj informaciji izdvajaju se neke općine/gradovi s najvećim brojem umrlih osoba čija se imena nalaze u evidenciji Središnjeg biračkog popisa kao što su: Vitez-699, Cazin-485, Kalesija- 474, Travnik-383, Kiseljak-236 i Gračanica-229.

Iz 40 općinskih/gradskih izbornih povjerenstava nije stiglo traženo izvješće i istim će biti ostavljen dodatni rok da ga dostave.

U vezi s tim, SIPBiH usvojio je nekoliko zaključaka među kojima su – da se sačini analiza razmatrane informacije koja će biti dopunjena s nedostajućim podacima iz 40 općina/gradova, te da se organizira sastanak s nadležnim ministarstvima unutarnjih poslova i Agencijom za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) u vezi ažuriranja biračkih popisa, kao i da se unutar Tajništva SIP-a BiH formira poseban tim koji će biti zadužen za analizu stanja Središnjeg biračkog popisa i da se poduzmu i druge mjere u nadležnosti SIP-a BiH. O realizaciji tih zaključaka javnost će biti blagovremeno informirana, priopćeno je iz SIP-a BiH.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Kakve veze ima jesu živi ili mrtvi kad nam muslimani biraju koga hoće u naše ime..ovo ti je drž muvu a slon ode.Ma mrš u 3 pm.Naši političari su stvarno ološ koji niti zna niti hoće a sve mi se čini i ne smije ukazati na suštinski problem.Ako nam opet izaberu nekog lika onda odmah proglasit treći entitet i kvit.Unaprijed im to reći pa da vidimo hoće li muzaferije imat muda krenut s tom avanturom.Ali naš ološ šuti li šuti i zgrće nekakav novac a za hrvatstvo i interes naše djece boli k….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.