U Mostaru koncert “Četiri godišnja doba Vivaldi & Svjetlost života”

Koncert Četiri godišnja doba Vivaldi & Svjetlost života – klasična harmonika i klavir solo, u izvedbi  maestro Nihada Hrustanbegovića, održat će se, u četvtak,  22.03. 2018., u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 20 sati.

Program:

Četiri godišnja doba Antonio Vivaldi

Proljeće – Concerto No. 1 in E major, Op. 8, RV 269 – Allegro – Largo e pianissimo sempre – Allegro pastorale

Ljeto – Concerto No. 2 in G minor, Op. 8, RV 315 – Allegro non molto – Adagio e piano – Presto e forte – Presto

Jesen – Concerto No. 3 in F major, Op. 8, RV 293 – Allegro – Adagio molto – Allegro

Zima – Concerto No. 4 in F minor, Op. 8, RV 297 – Allegro non molto – Largo – Allegro

Asturias – Isaac Albéniz
Ibelin & Svjetlost života – Harry Gregson Williams
Opus Magnum XII – Between Sunrise and Sunset – Nihad Hrustanbegović

Klavir solo : Sunrise – The girl from heaven – American dream – Love Promenade – Tsunami – Himne de la liberte – The Kiss – Joy of life – Paradise Lake – Queen of Peace – Allegory Bosnia Nouveau – Sunset

Encore World premiere : Flowers for Mama – Nihad Hrustanbegović

Ulaznice po cijeni 10 KM u prodaji svaki radni dan, od 13 do 20 sati, na blagajni Kosače.

Trajanje koncerta 90 minuta.

Biografija Nihad Hrustanbegović:

Vivaldijeva “Četiri godišnja doba”, remek djelo italijanskog kompozitora, Nihad Hrustanbegović je prvi u svijetu izveo u potpunosti na klasičnoj harmonici a glazbeni kritičar Ludwig van Mechelen dao je prvi put u Beneluksu jednom albumu izvedenom na klasičnoj harmonici pet zvjezdica nakon izlaska albuma na Valentinovo 2015 godine, napisavši da je “Hrustanbegović postao Vivaldi”. “Hrustanbegović je Vivaldijevo djelo postavio tako vjerno da je prosto nevjerojatno kako je cijelo orkestarsko djelo uspio pretočiti u solo izvedbu, a da nije naškodio originalu.”

Pored velikog broja koncerta, više od tisuću i 9 objavljenih solo albuma, Hrustanbegović je svirao i sa legendama svjetske pop, jazz i filmske scene: Grace Jones, Al Di Meola i The Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Na njegovim nastupima je prisustvovala i nekadašnja Holandska kraljica Beatrix, a Brend Heineken upotrijebio je jednu od njegovih kompozicija za televizijsku reklamu. Hrustanbegović je nastupio sedam puta u Koncertnoj dvorani u Amsterdamu ´Het Concertgebouw´, 2 puta u Viteškoj dvorani u Den Haagu, i u Katedrali Notre-Dame u francuskom gradu Le Puy en Velay, jednoj od najljepših katedrala svijeta, nacionalnom spomeniku Francuske koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Dnevni europski listovi o nastupima Hrustanbegovića pišu: “Ono što je Pablo Casals učinio za emancipaciju violončela, Astor Piazzolla za bandoneon, Nihad Hrustanbegović čini to za klasičnu harmoniku” (holandski dnevni list Trouw), “Jedan od najboljih harmonikaša na svijetu” (holandski dnevni list Het Parool i kanadski CBS), “Performans na najvećem nivou” (La Montagne, Francuska), “Čudo” (Le Progres), “Tresla se katedrala Naše gospe od vibracija harmonike“ (francuski L ‘Eveil).

Nihad Hrustanbegović rođen je 1973. godine u Bijeljini i dobitnik priznanja za najuspješniju osobu BiH zajednice u Nizozemskoj u 2007. godini a Glazbenu akademiju završio je 2000. godine u gradu Arnhem na Glazbenoj akademiji ARTez. Zvanje Master of music stekao je na Messiean akademiji sa Cum Laude 2002. godine a tijekom studija imao je i Erasmus master – klas kod najeminentnijih Europskih stručnjaka za harmoniku kao što su Friedrich Lips, Margit Kern, Mie Miki, James Crab, Mati Rantanen i Helka Kimalainen. Tijekom školovanja Nihad Hrustanbegović bio je učenik generacije Osnovne glazbene škole u Bijeljini 1988, učenik generacije zajedno s Jasminom Demirovićem Srednje glazbene škole Tuzla 1992. i student generacije 2002. na Messiean accademie u Nizozemskoj, priopćeno je iz organizacije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.