BiH: Izvoz porastao za 11,8 posto – Jabuka.tv

BiH: Izvoz porastao za 11,8 posto

Izvoz iz Bosne i Hercegovine u sedam mjeseci ove godine iznosio je šest milijardi i 911 milijuna konvertibilnih maraka, što je za 11,8 posto više nego u istom periodu prošle godine.

Istovremeno je uvoz iznosio 11 milijardi i 95 milijuna KM, što je više za 9,1 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Pokrivenost uvoza izvozom je iznosila 62,3 posto, dok je vanjskotrgovinski robni deficit iznosio četiri milijarde i 184 milijuna KM.

Izvoz u zemlje CEFTA-e iznosio je milijardu i 79 milijuna KM, što je za 10 posto više nego u istom periodu lani, dok je uvoz iznosio  milijardu i 307 milijuna KM, što je više za 3,8 posto. Pokrivenost uvoza izvozom sa zamljama CEFTA-e iznosila je 82,5 posto.

Izvoz u zemlje EU je iznosio pet milijardi i 67 milijuna KM, što je za 13,3 posto više nego u istom periodu prošle godine, dok je uvoz iznosio šest  milijardi i 645 milijuna KM, što je više za 7,2 posto. Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama EU je iznosila 76,3 posto, prenosi Večernji.ba.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

  • Kakve je koristi, samo bolje robovlasnicima, dabogda sve propalo i firme i crkve. Pa nas neko normalan preuzeo, austrija ili skandinavske zemlje, mi smo dobri dok ne dobijemo vlast u ruke

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.