BiH ima novog izbornika

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac i kapetan seniorske reprezentacije BiH Sergej Barbarez imenovan je za novog selektora najboljih bh. nogometaša.

Ovu odluku donio je danas Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH, koji je također na poziciju direktora reprezentacije imenovao bivšeg bh. reprezentativca Emira Spahića.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković na današnjoj konferenciji za medije naglasio je da Savez želi da u naredne četiri godine izađe pred sportsku javnost s dobrim rezultatima, te da je postignut dogovor s Barbarezom uprkos nekim nesuglasicama iz prošlosti.

Ljudski smo sjeli za stol i pričali o nogometu, te našli zajednički jezik i postigli dogovor. Razgovarali smo o reprezentaciji, izazovima i kako da nogomet u BiH krene boljim smjerom. U prošlosti sam izjavio da Barbarez neće biti izbornik dok sam ja predsjednik, rekao sam to u afektu i dodao bih da samo budale ne mijenjaju mišljenje. Nije mi bilo teško da sjednem s Barbarzom i da neke stvari stavimo na stranu u interesu bh. nogometa, izjavio je Zeljković.

Vico Zeljković

Naglasio je da se stvara tim koji će u budućnosti donijeti dosta dobrog nogometa Bosne i Hercegovine, te da su ova imenovanja imala punu podršku svih članova Izvršnog odbora.

Navodi da nije realno u ovoj godini očekivati rezultate od reprezentacije, pogotovo što ekipu očekuje teških osam utakmica, te da godinu treba iskoristiti kako bi se ekipa što bolje pripremila za naredne kvalifikacijske cikluse. Kako je kazao, nije realno očekivati da se reprezentacija plasira na Svjetsko prvenstvo.

Barbarez je u svom obraćanju naglasio da je ovo imenovanje velika stvar za njega, te da se nada da će mnogo dobroga donijeti reprezentaciji i NS BiH.

Došli smo s velikom željom da učinimo dobre stvari. Budite uvjereni da će sve biti 100 posto konkretno i korektno. Imamo svoju viziju kako ovaj tim treba igrati, a koja se razlikuje od dosadašnje. Pokušat ćemo neke segmente promijeniti i mislim da je ovaj tim spreman na to, kazao je.

Vjeruje da će svoj manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom i jedva čeka utakmice Lige nacija protiv nekih od najboljih selekcija Europe.

Želimo da naš igrači imaju iskustvo na najvišoj razini i Liga nacija će nam donijeti to. Samo igrom protiv najboljih možemo postići ono što želimo i nadam se da ćemo opravdati očekivanja. Rekao bih da je reprezentacija skup onih koji najviše žele i osjećaju, a ne onih koji su najbolji. Očekuje nas velik posao, obići ćemo deset država u nekoliko dana, izjavio je novi izbornik reprezentacije BiH.

Direktor reprezentacije Emir Spahić je rekao da će se sve u reprezentaciji raditi planski u dogovoru, a promjene će se događati nakon utakmica, a nada se da će reprezentacija u ovoj godini ipak upisati dosta pobjeda i osvojiti bodove, te iznjedriti igrače koji će u narednom razdoblju na svojim ramenima nositi ekipu.

Emir Spahić

Svi mi znamo gdje se nalazimo, situacija oko reprezentacije BiH nije nimalo lijepa i čeka nas težak posao. Izgraditi ponovno kult reprezentacije će biti mukotrpan posao, rekao je Spahić.

Barbarez će debitirati na klupi reprezentacije BiH 3. lipnja u prijateljskoj utakmici protiv Engleske na St. James’ Parku u Newcastleu. Dobio je potpunu slobodu da u narednom razdoblju imenuje ostale članove stručnog stožera.

(Fena)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.