BiH dobiva besplatan rukometni centar

Bosna i Hercegovina, točnije Sarajevo, uskoro će dobiti regionalni rukometni centar za mlade igrače. Projekt kampa ili akademije osmislili su Bilal Šuman, bh. trener i legenda rukometne reprezentacije BiH, koji radi u danskom Koldingu, i sportski direktor te ekipe Lasse Boesen.

Cilj je da se u Sarajevu okupe najveći rukometni talenti s prostora bivše Jugoslavije, ali najprije iz BiH.
Lokacija nije još definirana, ali važno je napomenuti da ovaj projekt neće koštati državu nijednu konvertibilnu marku, te da će kamp i akademija za mlade sportaše biti besplatni.

”Projekt nije završen, ali, ako ćemo o detaljima, u planu je da na prvom katu treba biti 20 soba i jedan apartman za trenera, te restoran, kao i teretana. A naravno, u sklopu objekta je dvorana, čije će dimenzije biti 24×44 metra s malim tribinama”, kazao je Šuman za Oslobođenje.

Istaknuo je da će u kamp biti smješteno 40 dječaka.

”U našem kampu bilo bi 20 dječaka starosne dobi do 16 i 20 starosti do 18 godina. Tu bi djeca živjela i imala bi sve adekvatne uvjete za život, a tu bi se školovala, točnije u najbližoj školi. Moram istaknui da će za sve polaznike ovaj kamp i akademija biti besplatni. Najveći talenti bi išli u Kolding, jer s ovim klubom želimo napraviti prvi regionalni rukometni centar za svu djecu iz regije, ali prije svega iz BiH. Investicija bi, prema prvi procjenama, bila milion maraka. Ljetno razdoblje bismo iskoristili da napravimo rukometni kamp u lipnju gdje će proći 200-300 polaznika”, istaknuo je Šuman.

Zamisao mu je da sličan kamp predloži i Košarkaškom savezu BiH.

”Tako bismo u ljetnom razdoblju imali oko 500-600 polaznika, što je fenomenalna stvar za napredak bh. sporta”, kazao je je nekadašnji bh. reprezentativac.

Nada se da će Županija Sarajevo i općinske vlasti imati sluha za ovakav projekt, odnosno da će moći administrativnu papirologiju završiti u što kraćem vremenu.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.