BiH: Broj nezakonitih migranata u porastu, prednjače Afganistanci

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Ministarstva sigurnosti o stanju u području migracija u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu.

Informacija će biti dostavljena Predsjedništvu BiH, Zastupničkom domu i Zajedničkom povjerenstvu za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH.

Prema Informaciji, strancima u BiH odobrena su 5.984 privremena boravka u prošloj godini, od čega najveći broj po osnovu rada s radnom dozvolom (1.897 ili 32 %), spajanja obitelji (1.389 ili 23 %) i obrazovanja (1.356 ili 23 %), a produljeno je 7.497 privremenih boravaka, najviše (37 %) po osnovi spajanja obitelji.

Nešić: U BiH trenutno 3.300 ilegalnih migranata

U tom razdoblju odobrena su 474 stalna boravka. Granična policija BiH u nezakonitom prelasku ili pokušaju nezakonitog prelaska granice otkrila je 13.643 osobe.

S teritorija Srbije i Crne Gore otkriveno je 6.110 osoba, među kojima je njih 5.193 odvraćeno sukladno Zakonu o graničnoj kontroli.

Na izlazu iz BiH u prošloj godini otkrivene su 7.553 osobe.

Za nezakonit prelazak državne granice migranti pretežito koriste područja izvan graničnih prijelaza, dok je na graničnim prijelazima otkriveno 50 slučajeva pokušaja prelaska državne granice skrivanjem oko 440 migranata, uglavnom u tovarnom prostoru teretnih motornih vozila.

Broj nezakonitih migranata u BiH ponovno u porastu

U 2023. godini prijavljeno je 34.409 nezakonitih migranata, što predstavlja povećanje od 25,45 % u odnosu na godinu ranije, a najviše njih je bilo iz Afganistana (14.442).

Za posljednjih šest godina preko teritorija Bosne i Hercegovine prešlo je više od 142.000 migranata, a u prošloj godini u nezakonitim migracijama evidentirana su 122 različita državljanstva.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

 • Jbt.pogledajte sliku i face.Sve go kriminalac i kreten,sve bi nešto ukrali ili poj.bali.A mene i nas na granici mjerkaju..otvori gepek da s Kočerina ne nosim dici dvi sarme sto im mater napravi. Mi smo popušili tisuću posto jer ko je bio nekada u onoj vojsci na straži znalo se kako to ide.I sam sam bio na granici..Bojeva municija i.
  1.Stoj,ko je
  2.stoj,pucat ću
  3.Brrrrrr brrrrr gotovo ,bgm
  Pogledaš onda tamo,ili je pas ili zec ili divlja svinja..a znalo je bit nekada , da ne kažem šta.
  Ovo niti je država,niti je granica,niti je vojska.Ovo je jedno nista i jednom će ovakvi sa slike otimati,ubijati,siloviti
  Demantirajte me ljevičari,Soroševci,Papa Franjo ili bilo ko drugi ali ne floskulama nego argumentima.

 • Kad krenu novi teroristicki napadi ko prije desetak godina u madridu i londonu onda ce se drzat za glavu bozinovic i onakvi. Znaju koga pustaju. Europa je propali projekt. Priroda planete zemlje se potrudila da postoji dio sa umjerenom klimom. Tu nas je 450 milijuna. A sad dolaze ovi prasinari da to razvale

 • OVI ARAPSKI JEBAČI ĆE POPUŠIT U EUROPI PRIJE ILIKASNIJE.MOGU NAM NANJETI JEDNO VRIME NEKO ZLO A TADA ĆE IZ EUROPE BITI ISTREBLJENI ZA SVA VRIMENA KAO U DOBA OSMANLIJA I NI ZA SIME IM SE NEĆE ZNATI.SAMO NEKA TI ISLAMISTIČKI LUDACI DOLAZE, NE ZNAJU ONI TKO SU EUROPLJANI I ŠTO SU EUROPLJANI STOLJEĆIMA JEDNI DRUGIMA RADILI DA BI IM SAD OVA ARAPSKA ISLAMISTIČKA TAMNOPUTA STOKA POKUŠALA SILOM NAMETNUTI NEKA NJIHOVA KOZOJEBAČKA ŠERIJATSKA PRAVA.ŠTO IH VIŠE DOĐE VIŠE ĆE IH NAGNOJITI ZEMLJU..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.