BiH bogatija za dva nacionalna spomenika

Povjerenstvo za očuvanje nacionalnih spomenika proglasila je Društveni dom u Konjicu i crkvu rođenja Presvete Bogorodice u Oštroj Luci nacionalnim spomenicima.

Na devetoj sjednici donesena je i odluka o produženju režima zaštite za 19 dobara za koja je istekao rok od jedne godine od dana podnošenja peticije (dobra koja se nalaze na listi peticija, odnosno dobra za koje nije donesena konačna odluka).

Povjerenstvo je razmatralo više zahtjeva nadležnih institucija i drugih stranaka za davanje mišljenja za radove na sanaciji i revitalizaciji nekoliko nacionalnih spomenika, među kojima su Šarena džamija u Travniku i Tašlihan u Sarajevu, te će o zaključcima informirati podnosioce, priopćeno je iz Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Ovo je “povjerenstvo” već od ranije proglasilo nacionalnim spomenicima nekoliko tisuća bezveznih turskih suhozidina. A i što će druigo, ta ovdje Turci za pet stoljeća strahovlade nisu napravili ništa da valja, sve su pretvorili u bijedu, nepismenost, strahovladu i zaostalost.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.