Biciklistički vikend u Širokom

Biciklistički klub Široki Brijeg organizira dva renomirana biciklistička događaja: “XCM Borak 2021” i Biciklijadu “BORAK CYCLING TRAIL”.

27. lipnja 2021. godine Biciklistički klub Široki, a u suradnji s Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine, organizira MTB maraton “XCM Borak 2021”, koji se ujedno boduje za Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Voze se tri staze.

Konkretno, XCM Easy predviđen je za mlađe uzraste, dobne skupine do 16 godine, dužine 17 kilometara, te visinske razlike 450 metara.

Nadalje, XCM Classic zamišljen je za one malo ozbiljnije natjecatelje, dužine je 40 kilometara, te visinske razlike 1000 metara.

I na kraju, XCM Epic željno iščekuju oni okorjeli biciklistički natjecatelji (profesionalci) pred kojima stoji zahtjevan izazov: u što je moguće kraćem roku savladati 50 kilometara dugu stazu koju karakterizira 1.550 metara visinska razlika.

Zajednički start sve tri kategorije predviđen je u 11:00 sati s platoa parka Borak, vozi se sjeverozapdanim brdskim stazama naše općine (Britvica, Gvoz, Crnač)

Pobjednike XCM Epic i XCM Classic očekuju novčane nagrade sukladno propozicijama utrke, medalje po kategorijama, dok sve sudionike očekuju finišerske medalje i poklon paketi. Kotizacija za sudjelovanje na utrkama iznosi 20 KM.

Drugi biciklistički događaj odnosi se na Biciklijadu “BORAK CYCLING TRAIL” koja je rezultat projekta prekogranične suradnje “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore-Cycling Rural”, financiranog od strane Europske unije, a koja će se također održati dana 27. lipnja 2021. godine. Cilj ovoga događaja je promoviranje cikloturističke ponude Hercegovine i njenih turističkih kapaciteta.

Planirani polazak sudionika Biciklijade je u 11:15 sati sa platoa parka Borak u Širokom Brijegu.

Sudionici biciklijade kreću iz naprijed spomenutog parka, prolaze kroz središte Grada Širokoga Brijega, te dalje u smjeru Mostarskoga blata, prateći tok rijeke Lištice i na kraju povratak kroz kanjon Borak. Sudionici će imati prigodu upoznati i istražiti do sada neotkrivena prirodne ljepote naše općine. Na polovici staze predviđeno je osvježenje, a po završetku vožnje za sudionike je predviđen prigodni program.

Staza je idealna za sve uzraste i djecu iznad 10 godina

Napomena: Zaštitna kaciga je obvezna za sve sudionike, a djeca moraju biti u pratnji roditelja.

Kako se najmanji uzrasti ne bi osjećali zakinutima, za njih je od 19:00 sati predviđen biciklistički poligon, na kojemu će isti imati prigodu dokazati vještine i sposobnosti na biciklima, te ponešto naučiti. Konkretno, radi se o predškolskom osnovnoškolskom uzrastu.

Biciklistički klub Široki svim natjecateljima i sudionicima želi mnogo sreće, snage u nogama, te ugodan i zabavan boravak u biserima kojima se Grad Široki Brijeg može podičiti. Sportski pozdrav, navodi se u priopćenju.

Prijave na utrku

Prijave na biciklijadu

(www.jabuka.tv)
8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.