Biciklistički klubovi Hercegovine ponovno pokreću rekreativni događaj

U prostorijama udruge HerzegovinaBike (Visitor centar Buna) u Mostaru održan je sastanak s predstavnicima 19 biciklističkih klubova koji egzistiraju na području Hercegovine, a razgovarano je o planovima u 2024. godini.

Tom prigodom raspravljalo se o kalendaru događaja, te pravcu i načinima zajedničkog djelovanja u 2024. godini, navodi se u priopćenju udruge HerzegovinaBike.

Sastanak je otvorio predsjednik udruge HerzegovinaBike Toni Zorić, inače i inicijator ovog sastanka.

Ideja sastanka je da se mi kao predstavnici klubova još bolje upoznamo, kroz zajednički razgovor prezentiramo tekuće probleme s kojim se klubovi suočavaju u svom radu, porazgovaramo o načinima riješavanja problema, te iznesemo neke nove ideje, projekte i dogovorimo organizacije događaja, kao i pravac djelovanja kako u tekućoj godini, tako i u godinama koje su pred nama, rekao je Zorić.

Continental generalni sponzor Blidinje Bike Festivala

Klubovi iz Hercegovina će ove godine organizirati deset događaja koji promoviraju biciklizam kao profesionalni sport, te svim UCI licenciranim biciklistima donose vrijedne bodove, kako za naslov državnog prvaka, Premijer lige BiH, tako i UCI bodove koji su vrijedni po pitanju odlaska sportaša na događaje europskog ili svjetskog ranga te u konačnici Olimpijske igre.

Neki od tih događaja su i biciklijade Ćirinom prugom, a u 2024. godini Udruga HerzegovinaBike će u suradnji s lokalnim klubovima organizirati šest Ćirinih biciklijada, a prva je na rasporedu već od 24. ožujka.

BK Široki u samom vrhu bh. biciklizma

Tajnica Biciklističkog saveza Federacije BiH Biljana Krtalić je predstavila rad Saveza i pravac njegovog djelovanja. Tom prilikom kazala je kako Federalni savez BiH trenutno broji 35 klubova članica, te hercegovačkim klubovima objasnila načine i proceduru učlanjivanja u Federalni savez.

Na sastanku se raspravljalo i o načinima uključivanja većeg broja mlađih članova i djece u biciklizam, gdje su brojni klubovi ovo vidjeli kao ključni pravac svog djelovanja. Na kraju sastanaka dogovoreno je i ponovno pokretanje cestovnog rekreativnog događaja ”Upoznaj Hercegovinu”, na kojem će sudjelovati svi klubovi iz Hercegovine, ali i gosti iz ostalih zemalja regije, te otvoriti sezonu, upoznati vozače automobila i svom prisustvu na cestama, te još jednom promovirati Hercegovinu kao turističku destinaciju.

Blidinje Bike Festival uvršten u kalendar Međunarodne biciklističke federacije

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.