BHRT pred gašenjem

Državni televizijski servis Bosne i Hercegovine je pred gašenjem.

Poslovodni odbor te TV kuće se obratio posljednjim pozivom za pomoć poručujući da će inače prestati s radom.

Poslovodni odbor BHRT se obratio javnosti povodom nemogućnosti funkcioniranja jer su im računi blokirani već tri tjedna. U BHRT-u je zaposleno 870 radnika te je egzistencija svih radnika ugrožena.

Kako navode iz Poslovodnog odbora, uputili su posljednji poziv za pomoć domaćoj i međunarodnoj javnosti za pomoć u osiguravanju uvjeta za rad.

Poslovodni odbor BHRT-a obavještava javnost da će Radio Televizija Bosne i Hercegovine nažalost, morati prestati s radom nakon što su njezini računi blokirani već treći tjedan čime je onemogućeno naše daljnje funkcioniranje i postojanje, poručuju iz BHRT-a.

Glavni razlog blokade je nemogućnost BHRT-a da dobije jamčeni prihod od RTV takse. Također, Radio Televizija Republike Srpske koja prikuplja taksu u Republici Srpskoj i teritoriji Brčko distrikta od 2017. godine ne uplaćuje BHRT-u pripadajućih 50 % naplaćenih sredstava. Prema tvrdnjama iz BHRT-a, taj dug sada iznosi preko 63 milijuna KM.

Pozivamo osnivača BHRT-a, ali i druge razine vlasti u BiH, da preuzmu odgovornost i da obavijeste brojne institucije, agencije i kompanije u državnom ili entitetskom vlasništvu zašto više neće biti u mogućnosti da koriste infrastrukturu BHRT za obavljanje svojih redovnih poslova ukoliko se u sljedećih nekoliko dana ne nađe rješenje koje će omogućiti redovno poslovanje BHRT-a, obavijestili su iz poslodovnog odbora BHRT.

Priopćenje nije potpisala članica Poslovodnog odbora BHRT i ravnateljica BH Radio 1, Pejka Medić.

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut/Pixsell)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.