BHRT će poduzeti sve što je u našoj moći da ostane u životu

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović ocijenio je kako je priopćenje Poslovodnog odbora RTV Federacije BiH, u kojem su iznesene optužbe na račun BHRT-a, u cilju skretanja pozornosti s onoga što je suštinski problem, a to je “nepoštivanje zakonske odredbe o ubiranju prihoda javnih emitera (RTV pristobja), što RTV Federacije BiH i RTRS ne provode”.

Karamehmedović je na navode Poslovodnog odbora RTV Federacije BiH da BHRT prijeti da će umanjiti produkcijske kapacitete i emitiranje programa RTV Federacije BiH, što procjenjuju kao najavu kaznenog djela, zatražio da se ozbiljnim argumentima precizira “tko, kada, gdje i kome je prijetio”.

”Kazneno djelo je neispunjavanje zakonskih obaveza, a RTV Federacije BiH ne ispunjava zakonske obaveze, što stoji jasno i glasno u neovisnom revizorskom izvješću o poslovanju BHRT-a za prošlu godinu. Razlog je što prihod koji naplate od inkaso službi (RTV pristobja) zadržavaju za sebe, isto kao i RTRS”, rekao je generalni direktor BHRT-a u Dnevniku 2 BHT 1, priopćeno je iz BHRT-a.

On je pozvao sve nadležne inspekcijske, revizorska tijela države Bosne i Hercegovine i dva entiteta da uđu u sva tri javna servisa i utvrde stvarno stanje, dugovanja i odnose između emitera.

BHRT će, kako je istaknuo, na raspolaganje staviti kompletnu dokumentaciju.

Odbacio je i navode o netočnim podacima dugovanja entitetskih emitera prema BHRT-u, navodeći da su svi pokazatelji dugovanja zasnovani na knjigovodstvenim podacima, pruženim, a nenaplaćenim uslugama, izdanim fakturama, obračunatim na osnovi cjenovnika usluga koji je zajednički usuglašen i potpisan između BHRT-a i RTVFBiH te je značajno ispod komercijalnih cijena.

”BHRT će poduzeti sve što je u našoj moći da ostane u životu, prošli smo i teža vremena i opstali, što će biti i ovaj put. BHRT više nema prostora da bude tih, da šuti radi mira u kući i zabija glavu u pijesak i naravno, BHRT neće dozvoliti da propadne, a da to ne utječe na one koji su nas doveli u takvu situaciju”, zaključio je Karamehmedović, priopćeno je iz BHRT-a.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.