BHANSA nabavila nove meteorološke sustave vrijedne devet milijuna KM

Direktori BHANSA-e Davorin Primorac i Unis Telekomunikacije d.d. Mostar Damir Bule, utorak 16. svibnja u Banjoj Luci, potpisali su Ugovor o nabavi novih meteoroloških sustava BHANSA-e.

Vrijednost navedenog Ugovora je devet milijuna KM bez uključenog PDV-a. Nakon provedene javne nabave, Konzorcij Unis Telekomunikacije d.d. Mostar i Microstep-MIS Bratislava izabrani su za najpovoljnijeg ponuđača za nabavu novih meteoroloških sustava BHANSA-e.

Riječ je o kapitalnom projektu koji je dio modernizacije tehničkih sustava međunarodnih zračnih luka u Bosni i Hercegovini. U okviru projekta nabavljaju se nove automatske meteorološke postaje (AWOS) i automatski terminalni informacijski sustavi (ATIS) za međunarodne zračne luke u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru, kao i novi prognostički sustav s VOLMET sustavom za Službu metodološkog bdjenja Bosne i Hercegovine.

Implementacijom novih sustava bit će značajno unaprijeđena kvaliteta pružanja meteoroloških usluga na međunarodnim zračnim lukama kao i meteoroloških informacija za en-route operacije, što će osigurati uvjete za povećanje zračnog prometa u Bosni i Hercegovini.

Tijekom svečanosti direktor BHANSA-e Davorin Primorac istaknuo je značaj potpisanog Ugovora koji predstavlja samo dio velikih ulaganja u infrastrukturu i modernizaciju tehničkih sustava za upravljanje zračnim prometom koji su planirani u sva četiri aerodroma/zračne luke BiH.

Izuzetno smo ponosni što je BHANSA-a ukazala povjerenje za ovako značajan projekt upravo Unis Telekomunikacijama d.d. Mostar i našem globalnom partneru Microstep-MIS Bratislava. Plod je to višegodišnje uspješne poslovne suradnje, ali i već dokazanih referenci u modernizaciji tehničkih sustava, koje potvrđuju bogato iskustvo, te neupitnu kvalitetu i pouzdanost visokotehnoloških rješenja, poručio je Damir Bule, direktor Unis Telekomunikacija d.d. Mostar.

Potpisivanju Ugovora nazočili su i predstavnici Microstep-MIS Bratislava predvođeni Glavnim izvršnim direktorom Martinom Gazakom.

Microstep iz Bratislave je kompanija s dugogodišnjim iskustvom u području meteorologije i klimatologije posebice u području zrakoplovstva. Djelatnost MicroStep-MIS pokriva kompletan proces razvoja software i hardwarea za meteorološke sustave, te integraciju sustava.

(www.jabuka.tv | Foto: BHANSA)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.