Bh. političari kupuju nove limuzine za 5,1 milijuna KM

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Ministarstvo vanjskih poslova raspisali su postupke za izbor najboljih ponuđača za nabavku motornih vozila.

Tako će Predsjedništvo BiH u sljedećem razdoblju nabaviti još jedno vozilo za ovu instituciju. Prema dostupnim informacijama, bit će nabavljeno motorno vozilo srednje klase za potrebe, a natječaj je raspisan do 12. prosinca ove godine. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora je 49.900 KM bez PDV-a, javlja N1, a prenosi Faktor.

U isto vrijeme, potrebu za novim vozilima iskazalo je i Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Natječaj je raspisan 2. studenoga, a informacije o broju automobila, kategoriji i cijeni nisu poznate.

Podsjetimo, ranije je član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kupio luksuzni automobil Audi A8L 4.2 TDI Quattro Tiptronic. Vrijednost automobila je 170.846,15 KM bez PDV-a.

Na ovaj način, Ivanić je upotpunio seriju automobila marke Audi u kojima se od ranije voze Bakir Izetbegović i Dragan Čović. Zašto je nabavio tako skup auto odgovara:

”Imao sam auto koje je prešlo 230 do 250 tisuća kilometara, davno je prevazišlo ta pravila oko nabavki, tako da su ispoštovani svi uvjeti kakvi su bili do sada”.

Iako pojedini građani nemaju osnovnih uvjeta za život te jedva spajaju kraj s krajem, onima koji odlučuju o njihovoj sudbini itekako je stalo da se voze u u udobnim četverotočkašima. Od 18. rujna do 18. listopada vlasti raspisale 25 natječaja, za nabavku 114 vozila. Za njih izdvajaju 5,1 milijun KM.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.